Afslapning er at være i skoven, hvor telefonen ikke ringer

Kok, forfatter og foredragsholder Nikolaj Kirk har det godt og slapper af på en og samme tid, når han er ude i naturen. Han tager ofte i skoven og overnatter i telt

40-årige Nikolaj Kirk er en gastronomisk eventyrer, der blandt andet har rejst til Grønland for at udforske landets madkultur.
40-årige Nikolaj Kirk er en gastronomisk eventyrer, der blandt andet har rejst til Grønland for at udforske landets madkultur.

Hvad er det gode liv for dig?

Det er, når jeg laver noget, jeg synes er spændende. Noget, der giver mig lyst til at stå op om morgenen og tænke: hold da op, i dag bliver det sjovt. Og det kan både være privat med min familie eller arbejdsmæssigt. Privat, når vi i familien sørger for at lave noget sammen som at tage ud i skoven og fange haletudser. Det er ofte noget med at komme ud i naturen eller male, tegne og bygge. Arbejdsmæssigt kan jeg godt lide at sætte noget i gang, som jeg føler, at jeg bliver klogere eller dygtigere af.

Hvornår har du det bedst med dig selv?

Jeg kan ret godt lide at stå op om morgenen og lave en espresso. Jeg holder meget af min espressomaskine, som jeg kværner noget afrikansk kaffe i. Så varmer jeg noget mælk i damperen, hælder kaffe stille og roligt i, så det skummer lidt. Og hvis det regner udenfor, er det selvfølgelig det allerbedste. Så står jeg der ved sekstiden om morgenen og laver kaffe iført underbukser, mens naboerne sover, og der er stille og mørkt. Dér har jeg det godt.

Hvad gør du for at holde kroppen i gang?

Jeg gør egentlig ikke så meget. Som kok slæber man ting ud og ind og løfter dem op. Jeg er hverken medlem af fitness.dk eller går til yoga udstræk, men jeg kan godt lide at lave noget fysisk. Jeg er tit i skoven og sætter telt op og overnatter til næste dag, men jeg går ikke til nogen sport. Jeg har løbet 13 maratonløb, men det var bare for sjov.

Hvad er afslapning for dig?

Igen synes jeg, det er fedt at komme ud i naturen. Bare sidde derude og følge med i, hvad de forskellige fugle laver, uden at man skal tænke over så meget. Ingen internet og ingen telefon, der ringer, men bare sidde der. Der sker ikke ret meget, og alligevel sker der en hel masse. Det kan jeg rigtig godt lide.

Hvad er der altid i dit køleskab?

Der er altid rigtigt smør. Der er ikke noget bedre end et rundstykke med et tykt lag smør.

Hvad er din største last?

Jeg drikker alt for meget kaffe. Jeg får kaffe fra min espressomaskine næsten 365 dage om året.

Hvad er det bedste sundhedsråd, du har fået?

Jeg går ikke så meget op i sundhed, men det vigtigste for mig er at være glad for det, jeg laver. At være glad for at være hjemme hos min familie, være glad for at have nogle gode venner og være glad for det arbejde, jeg har. Så trives jeg. Og jeg tror faktisk, at det er rigtig vigtigt for ens sundhed.