Forfatter: Blot fordi noget er en kliché, kan der jo godt være noget om snakken

Forfatter Lone Aburas er aktuel med bogen ”Det kommer til at ske”. Sundhedsråd giver hun ikke meget for

36-årige Lone Aburas forsøger at begrænse forbruget af Pepsi Max til weekenderne. Det kan dog godt knibe. -
36-årige Lone Aburas forsøger at begrænse forbruget af Pepsi Max til weekenderne. Det kan dog godt knibe. - . Foto: Robin Skjoldborg.

Hvad er det gode liv for dig?

Det er, at jeg har det, jeg skal bruge. Hverken mere eller mindre. Og så betyder det utroligt meget for mig, at jeg kan få lov at lave det, jeg holder mest af, nemlig at skrive.

Hvornår har du det bedst med dig selv?

Når jeg kan se tilbage på en god skrivedag, hvor jeg har fået noget fra hånden. Det lyder måske meget karriereorienteret, men sådan opfatter jeg det egentlig ikke. For mig handler det snarere om at kunne se tilbage på en dag, hvor det, jeg har lavet, har givet mening for mig.

Jeg er privilegeret i den forstand, at min arbejdsdag allerede slutter klokken 15, hvor jeg henter mine to børn og får dem ned i flyverdragten og på ladcyklen. På den måde giver mit arbejde mig en masse frihed, og hvis en af dem bliver syg, behøver jeg heller ikke skulle hente forstærkning eller bede min kæreste om at blive hjemme fra arbejde. Det betyder meget for mig.

Hvad gør du for at holde kroppen i gang?

Jeg går til noget, der hedder bikram yoga. Det er jeg faktisk ret stolt over, for jeg har aldrig dyrket sport, men jeg har holdt fast i det her i et lille års tid. Bikram yoga foregår i 40 graders varme, og det lyder jo næsten vanvittigt, men faktisk kan jeg godt lide, at det ikke er så intenst.

Man laver altid de samme øvelser, så der er ikke et konkurrenceaspekt i det, for formålet med bikram yoga er ikke at stige i niveau. Det passer rigtig godt til mig, for jeg bruger yogaen til at give hjernen et hvil og kroppen et let spark.

Hvad er afslapning for dig?

At sove og spise. Og at læse - også historier for mine børn. Jeg kunne godt påstå, at det første, der falder mig ind, når jeg tænker på mine børn, er afslapning. Men så ville jeg lyve, for de bliver snart to og fire år, og i den alder er det ikke ro og fred, der præger hverdagen. Men at læse historier for dem, dét forbinder jeg med god afslapning.

Hvad er der altid i dit køleskab?

Vi er storforbrugere af havregrød, så der er altid mælk på køl. Børnene får det til morgenmad, og de er gode til at spise det, selvom det måske ikke er deres livret. De ser det måske snarere som et nødvendigt onde! Der er også altid en stak peberfrugter, for det elsker de begge to.

Hvad er din største last?

Det må være Pepsi Max. Jeg prøver på kun at drikke det i weekenden, men i virkeligheden ryger det nok nærmere ned hver anden dag. Det er jo ikke vildt sundt, for det er fyldt med kunstigt sukker. Egentlig er det måske sundere at drikke almindelig Pepsi cola end de kunstige tilsætningsstoffer, der er i light-produkter, men det er alligevel Pepsi Max, der ender i indkøbskurven.

Måske er jeg bare gået i marketingsfælden.

Hvad er det bedste sundhedsråd, du har fået?

Jeg har et ret afslappet forhold til sundhed, og jeg kan godt tage mig selv i ikke at høre efter, hvis nogen forsøger at fortælle mig om det sidste nye sundhedsråd. Jeg har for eksempel ingen problemer med at spise hvidt brød og sukker, så længe det er med måde.

Den gamle traver med, at usunde ting også er okay, så længe man ikke overdriver, lyder måske som lidt af en kliché, men selvom noget er en kliché, kan det godt være rigtigt.