Bodil Jørgensen: Det gode liv er at hjælpe mennesker

Skuespiller Bodil Jørgensen optræder i disse dage i Musikhuset i Aarhus med revyforestillingen ”Tam tam”.

54-årige Bodil Jørgensen er snart aktuel i landets biografer med filmen ”Far til fires vilde ferie”. Det var under optagelserne af den sidste sommer, at hun blev alvorligt kvæstet.
54-årige Bodil Jørgensen er snart aktuel i landets biografer med filmen ”Far til fires vilde ferie”. Det var under optagelserne af den sidste sommer, at hun blev alvorligt kvæstet. .

Hvad er det gode liv for dig?

De lykkelige øjeblikke er sjældent for mig af materiel karakter. Det er meget kritisk i verden lige nu, og det handler om at hjælpe den del af verden, der ikke kan selv.

Det gode liv hænger sammen med at hjælpe mennesker. Alt andet, synes jeg, er ondskab, forløjethed og indbildning.

Hvornår har du det bedst med dig selv?

Det er en stor oplevelse og giver stor tilfredsstillelse, hvis man løfter noget i flok, og folk forstår og oplever det, som man gerne vil have, de skal opleve.

Et meget godt billede er en teaterforestilling, hvor mange mennesker har arbejdet sammen, og publikum bagefter sidder og klapper eller græder. Det handler om at glæde hinanden, for så får man det også godt selv.

Hvad gør du for at holde kroppen i gang?

Min krop har jo været helt nede på vågeblus i nogen tid, hvor min fysioterapeut Christina fik mig i gang igen. Jeg burde svømme noget mere, så det er min plan. Ellers er livet fyldt med motion.

Så cykler man med sine børn i skole og tilbage igen, og så skal man ned at købe ind, eller man løber til toget. Det er den bedste motion, tror jeg.

Hvad er afslapning for dig?

Det er der, hvor jeg lægger hovedet på puden om aftenen og tænker over dagen, der er gået. Så ligger jeg der og tænker over, at det var da vist en god dag.

Jeg elsker også, når min datter Rigmor kommer ind om morgenen, hvor vi ligger og snakker et kvarter, inden vi skal op. Nu her, hvor jeg er på turné, har jeg lige pludselig et værelse for mig selv, og så får jeg læst nogle bøger, som har stået på min liste.

Hvad er der altid i dit køleskab?

Køleskabet er meget højt, så jeg kan dårligt nå op på øverste hylde. Men jeg kan sige så meget, at det ofte er min mand, der fylder og tømmer det. Der er meget madpakkevenlige ting. Pålæg og rugbrød. Og så har vi fået en saftpresser, så der er også en del gulerødder og frugt.

Der er altid noget i køleskabet, og det er godt, når der altid er sultne børn omkring. De lange skoledage gør dem sultne.

Hvad er din største last?

Måske skulle jeg lægge det næsten daglige bagerbesøg på hylden. Jeg synes, det er så hyggeligt, men det er jo ikke godt. Men det er svært at erstatte med gulerodstænger, og jeg kan godt lide det udtryk i børnenes ansigter, når jeg kommer med en pose kanelsnegle. De bliver så glade, men måske skulle jeg skære det ned til kun at være om fredagen.

Hvad er det bedste sundhedsråd, du har fået?

Det er den her saftpresser. Den æder alt - grøntsager, broccoli, kål, ingefær, chilier. Man kan lave nogle drinks eller shots, og når man smager dem, så tænker man, at al sygdom forlader kroppen.