Prøv avisen
Det gode liv

Chefdirigent Phillip Faber: Pigekoret synger markant bedre, når jeg har husket at spise

Til september åbner DR’s nye Malko Dirigentskole for unge talenter. DR PigeKorets chefdirigent, Phillip Faber, bliver underviser og kunstnerisk ansvarlig på talentlinjen. Foto: Agnete Schlichtkrull

Chefdirigent for DR Pigekoret Phillip Faber, 31 år, fandt ud af, at han aldrig holdt fri fra musikken. Nu bruger han madlavning som et afslappende afbræk

Hvad er det gode liv for dig?

"Det gode liv handler om at bruge mig selv, blive udfordret og mærke, at jeg hele tiden flytter mig. Jeg vil hele tiden kunne mærke en form for udvikling. Det gælder både i relationer til mennesker helt privat og i alle dele af arbejdslivet. Det er selvfølgelig hårdt, at alting hele tiden skal flytte sig, men jeg hader stilstand. Og det er på godt og ondt. Hvis jeg mærker, at det står stille, sætter jeg gang i et projekt. Det er en skøn drivkraft, der giver energi, men det gør også, at jeg ikke kan finde ud af bare at kigge ud i luften. Jeg skal lære at lave ingenting og holde ferie."

Hvornår har du det bedst med dig selv?

"Når jeg har givet mig selv en udfordring, som jeg løser. Flere gange er jeg blevet stillet i en jobmæssig situation, hvor jeg har tænkt: ”Hold da op, jeg skal virkelig strække halsen, hvis jeg skal klare at være dirigent for det her kor.” Det tænkte jeg allerede for 10 år siden, da jeg blev dirigent for et mandskor i Glostrup. Det med at komme derud, hvor man ikke kan bunde, og finde ud af, at man klarede det alligevel, der har jeg det bedst med mig selv. Men det er på selvtillidssiden. "

"På selvfølelsessiden har jeg det godt, når jeg kan være en god ven, kæreste eller bror. Jeg har fire søskende. Når nogen har brug for mig, og jeg kan være der for dem."

Hvad gør du for at holde kroppen i gang?

"Jeg har godt nok lige holdt verdens længste vinterpause, men om lidt begynder jeg igen at løbe rundt om Søerne i København tre gange om ugen. Jeg fik bil for et år siden, og det kan virkelig mærkes. Derfor har jeg aftalt med mine kolleger i DR, at vi tager trappen i stedet for elevatoren. Man går utrolig meget i det store hus."

Hvad er afslapning for dig?

"Madlavning kan være det. I mange år har min hobby været musik, mit studie har været musik, og mit job har været musik. Efter en lang dag på arbejde satte jeg mig ved klaveret og komponerede for sjov. Det gik op for mig, at jeg aldrig holdt fri fra musik og aldrig slappede rigtig af. Da jeg fandt ud af, at jeg virkelig holdt af at lave mad, fandt jeg et frirum der. Det er stort set det eneste i mit liv, der ikke inkluderer en skærm, selv mine noder er på en skærm nu."

"Jeg elsker at se serier med min kæreste, men det er også på en skærm. Jeg udfordrer mig selv til at læse bøger. Skønlitteratur går for langsomt, så jeg læser musikbøger og biografier. Jeg er et meget rastløst menneske."

Hvad er der altid i dit køleskab?

"Der er altid koldt vand og smør og pålæg – intet interessant. Der ligger også altid kamerafilm til mit gamle polaroidkamera, som jeg holder meget af. Jeg har en stor hipster inde i maven, men det går jeg meget stille med."

Hvad er din største last?

"Det er arbejde. Jeg har lovet mig selv, at jeg skal blive bedre til at slappe af. Jeg får indimellem kraftige migræner, og jeg tror, det er, fordi min hjerne aldrig får lov at stå stille."

Hvad er det bedste sundhedsråd, du har fået?

"Det er faktisk at spise lidt i løbet af dagen, så man ikke bare spiser tre store måltider. Jeg er afhængig af et stabilt blodsukker. I mit arbejde skal jeg toppræstere sen eftermiddag og aften, hvor de fleste andre menneskers kurve er helt nede at dykke. Jeg har fundet ud af, at hvis jeg spiser lidt klokken 16, så synger pigekoret markant bedre, når jeg møder dem klokken 17, end de dage hvor jeg ikke får spist."