Kogebogsforfatter: Jeg kobler af, når jeg er væk hjemmefra

Kogebogsforfatter Ditte Ingemann, 35 år og ekspert i ernæring og sundhed, fermenterer grøntsager, som er fulde af mælkesyrebakterier og gode for mave-tarm-systemet

Ditte Ingemann står sammen med Hélène Wagn bag kogebogen ”Moderne mormormad”, der byder på 65 opskrifter på retter fra 1950’erne til 1980’erne. –
Ditte Ingemann står sammen med Hélène Wagn bag kogebogen ”Moderne mormormad”, der byder på 65 opskrifter på retter fra 1950’erne til 1980’erne. – . Foto: Privatfoto.

Hvad er det gode liv for dig?

Det er primært mit arbejde, som er det, der fylder det meste af tiden. Jeg beskæftiger mig med noget, jeg er meget glad for. Jeg blev selvstændig for tre år siden, og det, at jeg kan leve af at skrive om mad, er det bedste, jeg har gjort. Nu har jeg også friheden til at komme ud at rejse og opleve nye ting.

Hvornår har du det bedst med dig selv?

Når jeg kan få det hele til at gå op i en højere enhed og finde en balance mellem arbejde og fritid. For som selvstændig arbejder man meget, men der skal også være tid til at tage mig lidt af mig selv, spise ordentligt og få trænet. Når jeg får det, har jeg det bedst.

Hvad gør du for at holde kroppen i gang?

Jeg prøver så vidt muligt at træne to-tre gange om ugen. Jeg går til spinning og har gjort det i mange år. Dér har jeg nogle timer, hvor det kun handler om mig, og hvor jeg ikke tænker på andet. Der er knald på med højt tempo og høj musik. Det virker for mig.

Hvad er afslapning for dig?

Det er, når jeg er ude at rejse. Jeg arbejder hjemmefra og slapper ikke af på samme måde, fordi der altid er noget, jeg kan kaste mig over. På rejser kobler jeg af og finder ny energi og inspiration. Jeg tager fast til Berlin en eller to gange om året. Det er dejligt at komme til en by, man kender, og derfor ved, hvor de gode steder er. Om nogle uger skal jeg til Mexico, og det bliver ren ferie. Den sjove del af det er, at jeg får ny inspiration til maden. Der er altid en lille del af det med i bagagen.

Hvad er der altid i dit køleskab?

Æg, som jeg synes er superfood. Det er en sund råvare, og jeg kan nærmest klare mig kun med æg, som jeg altid får til morgenmad, men som også kan bruges til frokost og aftensmad. Lige nu er jeg optaget af at fermentere, så det bobler lidt i mit køleskab. Fermentering er konservering og gæring af grøntsager, der smager godt som tilbehør, deriblandt kål, der bliver til surkål samt citroner, rødbeder og tomater.

Hvad er din største last?

Har jeg egentlig nogen last? Det er nok kaffe. Jeg gad godt, at jeg ikke drak så mange kopper kaffe i løbet af dagen, selv om et par stykker dagligt også er sundt. For mig er kaffe noget, jeg ikke kan undvære, og jeg kan mærke det, når jeg ikke får det. Det bliver vel til fire til seks kopper om dagen. Jeg har investeret i en rigtig god espressomaskine og elsker at stå der og lave en kop kaffe til mig selv – en god kop kaffe med mælk, og den bedste er den om morgenen.

Hvad er det bedste sundhedsråd, du har fået?

Det kom fra Søren Ejlersen fra Årstiderne, der skulle i gang med at fermentere, og så kom jeg med, og sammen lavede vi bogen ”Fermentering”. Fermenterede grøntsager er rigtig sunde, fordi de er fulde af mælkesyrebakterier, som er gode for maven. Det er gået op for mig, at det at have et velfungerende mave-tarm-system betyder rigtig meget for mange andre dele af kroppen, deriblandt huden.