Det er skønt at drikke hvidvin i solskinsvejr

Louisa Lorang, 38 år og uddannet kok og kogebogsforfatter, er aktuel med ”Mit cowgirlkøkken” med opskrifter på blandt andet tacos og margaritas med smagen af Texas

At have råd til at trækket stikket ud og rejse med familien er en vigtig luksus for Louisa Lorang.
At have råd til at trækket stikket ud og rejse med familien er en vigtig luksus for Louisa Lorang. . Foto: Stine Christiansen Skovdal.

Hvad er det gode liv for dig?

Jeg elsker at arbejde rigtig meget og at have tid og penge til at kunne rejse med min familie og være sammen med den. Det behøver ikke at være noget vildt og fantastisk. Det kan sagtens være i et sommerhus på Bornholm eller på den anden side af Jorden. At have råd til at trække stikket ud er en vigtig luksus for mig.

Hvornår har du det bedst med dig selv?

Det er, når der er balance mellem tid til det private og tid til det arbejdsmæssige. Noget af det sværeste ved at være selvstændig eller menneske i Danmark er at ramme den balance. Men når det sker, er det fantastisk. Mange af tingene hænger sammen. Hvis jeg ikke har for travlt, har jeg tid til at passe på mig selv og for eksempel presse en juice om morgenen og få nogle grøntsager ind der.

Hvad gør du for at holde kroppen i gang?

Det er jeg rigtig dårlig til. Men mit arbejde er meget fysisk, og jeg står meget op, for eksempel når jeg laver madbilleder til ”Alt for damerne”. Og så elsker jeg at gå langt. Jeg bor på Christianshavn i København og kan tage hele turen ud til Holmen og den hemmelige baghave på Refshaleøen og retur via Dyssen på Christiania. Men jeg dyrker ikke sport. Engang gik jeg til pilates, men ikke for tiden.

Hvad er afslapning for dig?

Det er at gå fra helt ekstrem travlhed til at lave absolut ingenting - og gerne i en solplet. Lige nu er jeg gravid, men ellers er jeg hende, der synes, det er skønt at drikke hvidvin i solskinsvejr. Mine to børn går i henholdsvis børnehave og skole ved siden af Israels Plads i det indre København. Og det er superfedt at sidde og kigge på børnene på skaterbanen på pladsen, inden vi skal hjem og lave mad og så videre. Jeg elsker også, når andre har lavet mad til mig eller at spise ude. Det er vigtigt for mig at være nysgerrig efter at smage, hvad andre har lavet.

Hvad er der altid i dit køleskab?

Jeg har to store køleskabe, og det ene er til grøntsager og frugt. Det vil jeg gerne have, at der altid er. Og at lave juice er en god måde at få ryddet op i det på. Der er også altid parmesanost og bobler i køleskabet. Hvis man har parmesan og grøntsager, kan det aldrig gå galt. Jeg skriver rigtig mange opskrifter, og hvis jeg vågner om morgenen og gerne vil prøve noget af, kan jeg blive irriteret, hvis jeg skal vente, til Irma åbner. Derfor kan jeg godt lide at have basis i orden.

Hvad er din største last?

Kager mere end slik. Jeg elsker kager og flødeskum. Jeg kan finde på at købe et stykke lagkage bare til mig selv. Jeg kan også blive draget af en romkugle fra provinsen, men når jeg får den, bliver jeg mega-skuffet. Hvis buddinger og Othello-lagkage er lavet ordentligt, er det skønt. Og når jeg ikke er gravid, elsker jeg også sjusser, drinks og hvidvin.

Hvad er det bedste sundhedsråd, du har fået?

Det ved jeg egentlig ikke. Man kan jo ikke undgå at få sundhedsråd hver dag fra hele verden. Så jeg lever efter devisen: Jeg må godt, bare ikke for meget. Min nye kogebog, ”Mit cowgirlkøkken”, kommer af min fascination af Texas, hvor min mands søster bor. Når vi er der, er det en ventil i forhold til, at vi ellers er ret artige. Men dér er det for eksempel i orden at spise store fedtede grillkyllinger, som ikke er noget, vi dyrker herhjemme. Her kører vi også i en lille bil, mens det derovre er i en stor truck, der blæser af sted. Så min fascination er både på oplevelses- og madplanet.