En sportsgren, der er helt ude i skoven

Fire medlemmer af Hvalsø Orienteringsklub før et løb. Foto: Leif Tuxen

Det sociale ligger før og efter løbet. Der kan de forskellige klasser dele erfaringer, og det er det, jeg personligt lærer mest af. Så hører man, hvordan de andre har gjort og får idéer til, hvordan man selv kan gribe det an
Annelise Saltoft Jensen

Danmark er verdensmester i orienteringsløb. Tusindvis af almindelige mennesker dyrker dog også sporten, der udfordrer både fysik og intellekt

Fire medlemmer fra Hvalsø Orienteringsklub står i ly for regnen under et stort bøgetræ i udkanten af Storskoven i Hvalsø. Det er den ugentlige træning, og en af deltagerne er formanden for klubben, 60-årige Flemming Hjorth Jensen, en anden er klubbens kasserer, 82-årige Sune Frederiksen, og alle fire har de spændt et kompas om tommelfingerne og har et kort i hånden. Det gør det noget nemmere, når man skal løbe og orientere sig på samme tid, forklarer Sune Frederiksen, mens han peger på kortet over skoven.

Kortet er præget med forskellige farver og skraveringer, der beskriver terrænet. Jo grønnere, et område på kortet er, des tættere og mere ufremkommelig er bevoksningen. Er et område gult, er det åbent terræn, er der skraveret med lilla, er det forbudt område. Er der hvidt på kortet, er det et område med let bevoksning, forklarer klubbens formand og peger hen på et skovområde, som for avisens udsendte alligevel synes rigeligt bevokset til at være en udfordring, hvis man først skal spurte igennem med kort og kompas.

På kortet ses også en masse brune streger. De markerer højdeforskelle.

”Jo flere brune streger, man

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.