Golf er blod, mod og ære fra første hul

Psykoterapeut Martin Østergaard, der medvirker i DR 2-programserien ”Mænd med hovedpine”, er blevet bidt af at spille golf, som han kalder for ”ren healing for en tænksom fætter” som ham selv

Jeg har ikke nogen laster. Jeg ryger med måneders mellemrum en enkelt smøg og bliver halvsnalret af en enkelt pilsner. Og for at toppe det hele, så går jeg tidligt i seng og står tidligt op, siger psykoterapeut Martin Østergaard om sine dårlige vaner.
Jeg har ikke nogen laster. Jeg ryger med måneders mellemrum en enkelt smøg og bliver halvsnalret af en enkelt pilsner. Og for at toppe det hele, så går jeg tidligt i seng og står tidligt op, siger psykoterapeut Martin Østergaard om sine dårlige vaner.

Hvad er det gode liv for dig?

At sjoske morgensøvnig hen og købe et godt økogrovbrød med kerner i den lokale bager. At skære det i nogle tykke skiver, komme smør og ost på de første to skiver og jordbærmarmelade på den tredje og sidde og gumle i stilhed eller småsludre med min hustru og drikke en kop stærk kaffe med mælk til.

Hvornår har du det bedst med dig selv?

Når jeg går på arbejde og oplever, hvordan mit humør stiger adskillige grader. Der er få steder, jeg føler mig så godt tilpas, og hvor jeg er så meget mig selv. Jobbet får det bedste frem i mig og giver mig ekstremt meget. Jeg hørte på et tidspunkt en præst sige, at der kan ligge en utrolig trøst i at lytte til andres sorger. Sådan har jeg det. Nogle gange burde det være mig, der betalte mine klienter for at komme og hjælpe mig med at blive klogere på mig selv.

Hvad gør du for at holde kroppen i gang?

Jeg løber et par gange om ugen en hurtig distance på fire kilometer ved Søerne her i København. Jeg spiller golf og går mellem 6 og 12 kilometer tre gange om ugen. Jeg laver lidt push ups og mavebøjninger herhjemme i stuerne, når jeg synes, at jeg trænger. Og så savner jeg lidt de fem år, jeg dyrkede crossfit, men jeg blev træt af hele tiden at være øm et eller andet sted i kroppen.

Hvad er afslapning for dig?

At dyrke min ny sportsgren, golf. Ligesom flere af de andre, jeg spiller med, havde vi svoret, at vi aldrig ville dyrke en så fimset sport. Men vi tog fuldkommen fejl. Det er jo blod, mod og ære fra første hul. Og jeg glemmer alt andet undervejs. Det sidste er ren healing for sådan en tænksom fætter som mig, der vender og drejer alt i uendelighed. Det er svært undervejs at bekymre sig om andet end at slå bolden så langt og præcist som muligt.

Hvad er der altid i dit køleskab?

Mælk til kaffen. Jeg har skåret lidt ned på forbruget af kaffe, men for ikke længe siden kunne jeg sagtens nå at inhalere næsten en liter varm mælk om dagen på den konto.

Hvad er din største last?

At jeg ikke har nogen. Jeg ryger med måneders mellemrum en enkelt smøg og bliver halvsnalret af en enkelt pilsner. Og for at toppe det hele, så går jeg tidligt i seng og står tidligt op.

Hvad er det bedste sundhedsråd, du har fået?

Jeg havde en lille og ekstremt frisk gymnastiklærer på Esbjerg Gymnasium. En dag, jeg aldrig glemmer, piskede han os rundt og rundt og rundt i salen, mens han råbte til os, at vi resten af livet skulle huske, at han havde sagt, at vi mindst én gang om ugen skulle have sved på panden.