Gunnar Pedersen tog sit eget liv, hvor det ikke burde kunne lade sig gøre

Tone Dea Larsen har i dag myndighedernes ord for, at hendes mands selvmord kunne være undgået. Det bringer ...

Tone Dea Larsen har i dag myndighedernes ord for, at hendes mands selvmord kunne være undgået. Det bringer ham ikke tilbage til livet, men er dog en anerkendelse af hendes tab, synes hun. Foto: Carsten Bundgaard/ritzau

Jeg vil ønske, at jeg var blevet mødt med faglig stolthed og ikke med faglig arrogance. Når man er fagligt stolt, kan man som regel erkende sine fejl og vil gøre alt for, at det ikke sker igen
Tone Dea Larsen

Tone Dea Larsens mand begik selvmord, mens han var indlagt på en psykiatrisk afdeling for at undgå netop dette. Efterfølgende klagede hun over både afdeling og overlæge og vandt sagerne ved flere instanser

Den 8. november 2013 klokken 23.30 ringer det på hjemme hos Tone Dea Larsen i udkanten af Odense. Ude i mørket står to betjente. Siden klokken 19.30 samme aften har politiet ledt efter hendes mand, 61-årige Gunnar Pedersen. Nu har de fundet ham. Han har hængt sig i en lille skov, lige bag den psykiatriske afdeling ved Odense Universitetshospital, hvor han var indlagt med en depression.

”Det var helt uvirkeligt, selvom jeg havde siddet hele aftenen og frygtet at få den besked,” fortæller Tone Dea Larsen, der i dag er 61 år.

Hun ringer til sin mands voksne søn fra et tidligere ægteskab, og sammen bliver de kørt ud på hospitalet af politiet, hvor de skal identificere Gunnar Pedersen.

”Han lå der og var lige blevet båret ind fra skoven med alt tøjet på. Det var helt ubeskriveligt skrækkeligt,” siger Tone Dea Larsen.

Tone Dea Larsen og Gunnar Pedersen lærer hinanden at kende i 2003

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.