Stine Bosse: Jeg lærte tidligt at scanne et rum for stemninger

"Jeg kan stadig få den der enorme vrede over, at hun gjorde det. Og jeg har kæmpet med hendes sidste ...

"Jeg kan stadig få den der enorme vrede over, at hun gjorde det. Og jeg har kæmpet med hendes sidste hilsen. Hun vidste jo godt, at jeg ville blive enormt ked af det, og hvorfor kunne min sorg og længsel ikke forhindre hendes død,” siger Stine Bosse. – Foto: Leif Tuxen

Min mor havde været indlagt efter et selvmordsforsøg, og hun var blevet udskrevet til ingenting. Min appel, gennem min mor, skal være: Det må ikke ske.
Stine Bosse

Som barn gjorde erhvervslederen Stine Bosse alt for at skjule sin mors psykiske sårbarhed og selvmordsforsøg. Det førte hende tidligt ind i en dyb ensomhed

Fra Stine Bosse var ganske lille, mødtes hun hver dag, når klokken var 11, med sin mor, Brenda Bosse, i køkkenet og drak kaffe med mælk. Over kaffen vendte de stort og småt. Nok var de mor og datter, men deres samvær var præget af et ligeværd. Stine Bosses far, forretningsmanden Erik Bosse, kaldte dem Tante Et og Tante To. Selv siger Stine Bosse om forholdet:

”Hun var hønen. Jeg var kyllingen.”

Da Stine Bosse var syv år, lærte hun at stave til ste-so-lid, for ude på badeværelset i hjemmet på Østre Allé i Gilleleje stod der glas med præparatet udskrevet til Brenda Bosse. I en lang periode påtog Stine Bosse sig rollen som den store i relationen, mens hendes mor flere dage blev i sengen.

”I den periode udviklede jeg et radarblik. Jeg lærte at scanne et rum for stemninger, for mine dage afhang af, hvordan min mor havde det.”

Erhvervsleder Stine Bosse, 56 år, viser vej til førstesalen i hjemmet i Helsingør til det, hun præsenterer som sin tankekrog: To komfortable stole med tilhørende fodskamler. Møblerne er anbragt, så man uhindret kan se ud over Øresund. Hun har sagt ja til at fortælle om det, hun som barn gjorde alt for at skjule: Sin mors

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.