Forfatter: Man skal turde give plads til fejl og mangler i sit liv

44-årige Anne Lise Marstrand-Jørgensen har det godt, når hun forsøger at bidrage til verden uden at miste sit eget overskud

Jeg bliver idiot, hvis jeg ikke rører mig hver dag, fortæller forfatter Anne Lise Marstrand-Jørgensen, der også er en del af fænomenet Venligboerne.
Jeg bliver idiot, hvis jeg ikke rører mig hver dag, fortæller forfatter Anne Lise Marstrand-Jørgensen, der også er en del af fænomenet Venligboerne. Foto: Gyldendal.

Hvad er det gode liv for dig?

"Det gode liv er et liv i balance og kærlighed. Hvor man kan og vil og tør se ud over sig selv og forsøge at bidrage til verden uden at miste sit eget overskud.

Et liv, hvor jeg har tid og mulighed for at være sammen med de mennesker, jeg holder af.

Et liv, hvor mine børn altid føler sig elskede, og hvor jeg har tid til dem. Et liv med højt til loftet og plads til både fejl og mangler."

Hvornår har du det bedst med dig selv?

"Når jeg får sovet ordentligt og bestræber mig på at leve i overensstemmelse med mine værdier. Når jeg ikke er alt for gnaven og irritabel og utålmodig."

Hvad gør du for at holde kroppen i gang?

"Jeg cykler og går altid og tager yderst sjældent en bus eller metro. I perioder løber jeg meget.

Lige nu er jeg begyndt at dyrke crossfit. Jeg bliver idiot, hvis jeg ikke rører mig hver dag, sådan er det også at være et tanke-menneske."

Hvad er afslapning for dig?

"Jeg er ikke særlig god til at slappe af uden at lave noget som helst. Jeg slapper af med mennesker, jeg holder af, ved at læse, sove eller gå en tur.

Passiv underholdning finder jeg særdeles stressende, det samme gælder dvask driven omkring."

Hvad er der altid i dit køleskab?

"Smør og mælk. Jeg kan ikke tåle det selv, men min mand og mine fire børn har tilsyneladende et sært afhængighedsforhold til disse fødevarer."

Hvad er din største last?

"At jeg i perioder arbejder for meget. At jeg i perioder bekymrer mig for meget."

Hvad er det bedste sundhedsråd, du har fået?

"Det bedste sundhedsråd er ikke kun et sundhedsråd, men et leveråd.

Det har jeg fået flere steder fra - mest inspirerende og tydeligt dels fra Hildegard af Bingen, dels af en næsten 100-årig kvinde, jeg kender.

Det er meget enkelt: Balance i alt, hvad du gør. Og hvad angår kost: Ingen hysteri, lidt af (næsten) alt."