Prøv avisen

Parforholdet ændrede sig, da Gittes mand fik en hjerneskade: Jeg har overvejet, om det er det værd

Hans Kurt Nielsen fik en hjerneskade for fire et halvt år siden ved en ulykke. Siden har han kæmpet for at få en bedre førlighed, og han og hustruen Gitte Nielsen tager hver torsdag i træningscenter for at øge hans mobilitet. – Fotos: Christian Lykke Flinker.

Siden Hans Kurt Ø. Nielsen for fem år siden fik en hjerneskade, har han og hustruen Gitte S. Nielsen kæmpet hårdt for at komme tilbage til deres gamle, aktive liv. Men det er svært at acceptere, at forholdet ikke er eller bliver som før

”Kan du godt nå?”.

Med en kærlig hånd har Gitte S. Nielsen et trygt og solidt tag i højre side af den blå arbejdsjakke. De små furer omkring hendes øjne bliver lyst op af pandelampen over for hende.

”Ja, det tror jeg nok,” svarer han og læner hovedet bagover, så pandelygtens lyskegle flytter fokus fra hendes ansigt til træets top.

Med en smule rystende hænder og usikker balance rækker han armene op over hovedet. I hænderne holder han en beholder med fuglefoderkugler, som skal hænges på en af træets grene. Efter flere forsøg tager han armene ned igen.