Martin Henriksen: Jeg kan bedst lide ting, der er usunde

Integrations- og udlændingeordfører for Dansk Folkeparti, Martin Henriksen, 35 år, har det bedst, når han er omringet af sin familie

Martin Henriksen (DF) kan lide at gå ture i naturen.
Martin Henriksen (DF) kan lide at gå ture i naturen. Foto: Erik Refner.

Hvad er det gode liv for dig?

Det er mange ting. Det er i høj grad at være sammen med familien, når der er tid til det. Når børnene render og leger og opfører sig nogenlunde ordentligt, og der er god stemning, så har jeg det godt. Jeg har tre børn på fire, tre og et år.

Hvornår har du det bedst med dig selv?

Når jeg har deltaget i et forhandlingsforløb og lavet en aftale, der betyder, at Dansk Folkeparti har sat et aftryk med sine mærkesager. Så ved man, at man har gjort en forskel. Det er dybest set det, det handler om i politik, at man kan gøre noget godt for de mennesker, vi repræsenterer. Der har jeg det rigtig godt med mig selv.

Hvad gør du for at holde kroppen i gang?

Ikke så meget som jeg burde. Jeg er begyndt godt at kunne lide at gå lange ture i naturen. Det kan være i Kongelunden ude på Amager, tæt på Dragør, hvor jeg bor. På Stevns Klint, hvor min svigerfamilie bor, er der mange fantastiske steder. At komme ud og kigge på naturen er det, jeg gør for at holde mig i gang.

Hvad er afslapning for dig?

Det er helt sikkert at være omringet af familien og gode venner. Det kan være at have svigerfamilien eller mine forældre ovre, og vi hygger os eller er ude sammen et sted. Så har jeg det godt, så er jeg i mit es. Det betyder meget for mig. Det kan også være efter en lang dag at se en god film, sætte sig og slå hjernen fra. Eller også være på tur, tage i Zoologisk Have eller se vagtskiftet på Amalienborg. Det kan både være små og store ting. Gode oplevelser sammen betyder meget. Det er det, der giver livet værdi.

Hvad er der altid i dit køleskab?

Der er vel mange forskellige ting. Når jeg har tid til det, laver jeg æg og bacon til konen til morgenmad, så det er der som regel i køleskabet. Med tre unger er der fyldt godt op i køleskabet - man kan dårligt se skoven for bare træer.

Hvad er din største last?

Jeg kan bedst lide ting, der er usunde. Det er min største last. Det kan være god gammeldags dansk mad, som smager godt. Jeg er dårlig til at sige nej til de fristelser, man bliver budt på, både til møder på Christiansborg, hvor der altid er godt dækket op, eller på besøg hos venner og familie. Der skal jeg måske blive bedre til at sige nej. Det kan jeg jo arbejde videre med.

Hvad er det bedste sundhedsråd, du har fået?

Det har sikkert været ”pas på, hvad du spiser”. Det er ikke altid, jeg følger det og agerer derefter. Sådan er det med sådan nogle råd. Ellers har jeg nok ikke bidt så meget mærke i sundhedsrådene, må jeg indrømme. Jeg har dog taget det til mig, at man skal dyrke motion. Jeg synes, naturen er storslået, så det kombinerer jeg med at komme ud og trave nogle ture. Det er nok også et meget godt råd.