Jeg søgte nærværet og brød med Facebook

"Forrige år på min sommerferie i USA skete der noget. I stedet for oprigtigt at lytte til jazzen i New Orleans, smage burgeren i Memphis og betragte Grand Canyons storslåethed, havde jeg travlt med at tage det helt rigtige billede til Instagram, Snapchat og Facebook. Det havde taget overhånd, skriver Stephanie Hollender. Foto: Ida Marie Odgaard

Selvom jeg på mange måder har fået mere godt end skidt ud af mit brud med de sociale medier, så er jeg heller ikke lavet af beton, der urokkeligt står fast i en forjættet tidslomme.
Stephanie Hollender

Lige som med al anden kærlighed gør det ondt at løsrive sig det første stykke tid. Det gjorde mit brud med de sociale medier også. Men jeg kom ud på den anden side og oplevede faktisk enorme gevinster i de kategorier, der hedder nærvær og autenticitet, skriver journalist Stephanie Hollender

Det begyndte som et eksperiment. Et psykologisk et af slagsen. Hvor lang tid kunne jeg undvære de sociale medier? Uden den helt store tiltro til min egen viljestyrke, ville jeg forsøge mig med to ugers timeout. To uger hvor jeg ville trække det digitale stik og gøre mig så usynlig, som jeg kunne i den virtuelle verden. De to uger er nu blevet til næsten et halvt år. Og jeg har ingen planer om at vende tilbage til de sociale medier lige foreløbig. I hvert fald ikke som fuldblodsbruger.

Jeg har været en aktiv bruger af de sociale medier. Én af dem, der gladelig viste billeder til hele verden af eksotiske rejser eller lækre måltider, skrev tillykke på diverse Facebook-vægge, undersøgte, om den og den havde fået barn. Eller bare begejstret fortalte om, at livet kørte på skinner, som dengang jeg kom ind på Journalisthøjskolen.

Det var selvpromovering, men også social interaktion med mine bedste venner, dem midt imellem og dem, jeg kun ”mødtes” med på Facebook. På mange måder kunne jeg godt lide de sociale medier, for jeg var godt underholdt imens. Det gav mig også en følelse af at være opdateret, og jeg kunne bevare kontakten med nogen, som jeg ellers for længst ville have glemt.

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.