Børnebogsforfatter: Jeg synes, man skal dyrke sine laster

Aktuel børne- og ungdomsbogsforfatter og mor til tre Anne Sofie Hammer, 43 år, slapper bedst af med en kop kaffe, mens hun lader hus og have sejle

Forfatter Anne Sofie Hammer, der står bag bøgerne om Villads fra Valby, er aktuel med en ny bog for tweens til januar. -
Forfatter Anne Sofie Hammer, der står bag bøgerne om Villads fra Valby, er aktuel med en ny bog for tweens til januar. - . Foto: Carsten Lauridsen.

Hvad er det gode liv for dig?

Det er et vanskeligt spørgsmål. Nogle gange er det noget, der er lige her og nu, og andre gange stæser man af sted, fordi man synes, man kan skimte det ude i horisonten. Jeg tror, at én af grundene til, at man bliver forfatter, er, at man har hovedet fuldt af en hel masse gode liv, som man godt kunne tænke sig at leve.

Hvis man så er en lille smule nysgerrig, kan man udforske en masse forskellige gode liv på én gang. Det er supersmart. Man tror ofte, at naboens græs er grønnere, og at det gode liv er et andet sted. Men så kan man ligesom prøve alt muligt af.

Hvornår har du det bedst med dig selv?

Jeg har det bedst med mig selv, når jeg ikke tænker over det. Især sådan nogle situationener, hvor jeg smelter helt sammen med det, jeg laver. Når jeg er sammen med folk, jeg godt kan lide, eller når jeg sidder og skriver. Sådan nogle situationer, hvor man bagefter tænker ”hov, er der allerede gået to timer?”.

Hvad gør du for at holde kroppen i gang?

Jeg går tur med min hund. Faktisk træner jeg også lidt i et fitnesscenter en gang imellem.

Men på en måde er jeg lidt hemmelig omkring det, fordi jeg synes, det passer sindssygt dårligt med mit image. Jeg vil hellere kunne svare, at jeg danser hele natten. Men det gør jeg jo i virkeligheden ikke så meget mere.

Hvad er afslapning for dig?

Det er at lade hus og have sejle og drikke mig en kop kaffe eller en gin og tonic i stedet for. Folk, der har set mit hus eller min have, vil mene, at jeg er lidt for god til den slags afslapning.

Hvad er der altid i dit køleskab?

Der er altid kaos. Der er madrester og mærkelige små bøtter og skåle, som ingen kan huske, hvad der er i. Der er også en hel del ting, som jeg ikke ved, om overhovedet hører hjemme i et køleskab. Batterier, næsespray og en hjemmelavet læbepomade.

Man kan nemt komme til at købe noget, der er i forvejen, fordi man ikke kan finde det. Det skulle heller ikke undre mig, hvis jeg en dag fandt en kuglepen eller tand-børste. Når man er mange, der bruger køleskabet, er der ikke rigtig noget system. Alle kører med deres egne systemer.

Hvad er din største last?

Jeg har en hel masse hemmelige laster! Hvad er en last overhovedet? Er det noget, man gør, som man synes, man ikke burde gøre? Jeg synes, man skal dyrke sine laster, hvis man godt kan lide det og har lyst til det.

Hvad er det bedste sundhedsråd, du har fået?

Jeg tror ikke, jeg er en type, der inviterer til, at man kommer med sundhedsråd. Sundhedsråd kan give mig en trang til at være på tværs. Jeg har sjældent spist så meget brød med smør og ost, som efter de der palæo-folk kom til.

Har man lyst til en ostemad, er det irriterende, at nogen siger, det ikke er sundt. Folk får ikke lyst til at give mig sundhedsråd. Og det passer mig også rigtig fint, hvis de lader være. Jeg tror sagtens, vi kan finde på noget sjovere at snakke om.