Prøv avisen
Kærlighed

Connie og Bent mødtes i folkeskolen: ”Vi smelter sammen til én stjerne, når vi dør”

Connie Oddermose og Bent Villadsen blev kærester i 1986, efter de havde gået i klasse sammen siden første klasse på Gandrup Skole i Nordjylland. Sammen har de tre børn, en dreng og to piger. Hun bor i dag i Aalborg, mens han bor i landsbyen Gandrup 20 kilometer øst for Aalborg. – Foto: Christian Thellufsen

50-årige Connie Oddermose og 49-årige Bent Villadsen fandt hinanden i folkeskolen. Siden har de været gift, skilt, bedste venner – og nu er de kærester igen

Det var i 1. klasse, da Bent Villadsen kom i samme klasse som Connie Oddermose, at hun lagde mærke til ham.

”Allerede dengang faldt jeg bare for ham lige med det samme, og jeg var vild med ham alle skoleår. Jeg var måske lidt træls der,” siger Connie Oddermose og kigger på sin kæreste.

De sidder sammen, fordi de gerne vil fortælle om dengang, de mødtes, og om hvordan de senere blev kærester.

I 1. klasse havde Bent Villadsen ikke piger i tankerne. Da var det venskaberne, der var i fokus, så Connie og Bent blev venner. De mødtes ofte, før skoledagen begyndte, for at sidde og snakke.

”Vi begyndte at se hinanden mere og mere fra 8. klasse, og i 9. klasse var vi sammen i sommerferien. Da vi startede i skole, var der ikke lige nogen, der skulle se, at vi havde været sammen hele sommerferien. Først i 10. klasse var vi til en fest. Det var dengang, man slukkede lyset og dansede i mørke. Og så startede det,” husker Connie Oddermose.

”Det var den fest ved Thomas i Vester Hassing, hvor vi startede med at komme sammen. Op til da havde det været lidt hemmeligt. Det var lidt pinligt nogle gange,”siger Bent Villadsen, der hurtigt bliver rettet af Connie:

”Det var ved Thomas’ nabo. Nå, det er også lige meget. Det var i 10. klasse i 1986. Siden da har vi jo forandret os utrolig meget, selvom vi på nogle områder stadig er de samme. Jeg ved ikke, om jeg var faldet for Bent dengang, hvis jeg var den, jeg er nu. Vi har udviklet os på forskellige måder, men har stadigvæk været så stærke venner. Uanset hvad der sker, så smelter vi sammen til én stjerne, når vi begge dør.”

Connie Oddermoses stemme får en skrøbelig klang, og hun kigger på sin kæreste, der giver hende ret:

”Det har vi sagt i mange år. Lige fra da jeg gik på hf og læste religion.”

Og sådan kan de tale længe om forskellige episoder i deres liv, om minder, de har delt. Det er egentlig ikke så ofte, de sætter sig ned og mindes. Men minderne har det alligevel med at dukke op en gang imellem, som de nu gør, når man har været sammen så længe som de to.

”Fra den fest var vi bare sammen hele tiden. Det var, som om det så var okay. Nu havde de andre set, at vi var kærester. Jeg tog med ham på jagt, og han var med til de ting, jeg lavede. Når jeg kørte på arbejde, hvor jeg havde sent fri om natten, hentede han mig og kørte mig hjem. Jeg tror, vi kørte på knallert dengang. Vi har lavet ufatteligt meget sammen,” siger Connie Oddermose.

Et af de minder, der giver dem begge smil på læben, foregik en vinter kort tid efter, at de officielt begyndte at kalde hinanden kærester.

”Dengang gik jeg hen til Connie i en snestorm. Busserne kørte ikke, og man kunne ikke cykle. Så jeg gik de omkring tre kilometer og blev gennemkold. Hun varmede mine tæer på sin mave, da jeg nåede frem,” siger Bent Villadsen og kigger på sin kæreste, der griner.

”Det var mega koldt. Jeg havde ikke troet, han kom. Dengang havde man jo ikke mobiltelefon, og jeg blev simpelthen så glad, da han pludselig stod der.”

Senere fik de tre børn og blev i 1996 gift på rådhuset.

”Det havde ikke den store betydning for os at blive gift. Måske fordi vi har set så mange blive skilt. Hvad skal man så bruge de billeder til bagefter? Det er vel mere normalt i dag, at folk er skilt, end at de er gift hele livet,” siger Bent Villadsen, der på et tidspunkt bemærkede, at Connie ikke så glad ud mere, når hun kom hjem fra sit arbejde som salgsansvarlig i Superbrugsen.

Og det var han faktisk heller ikke selv. Han arbejder som it-koordinator og land- inspektør.

”Jeg gider ikke selv kun være 50 procent tilfreds i den situation, jeg er i, jeg vil gerne være så tæt på 100 procent som muligt. Jeg så, at Connie ikke var tilfreds, når hun kom kørende ind i indkørslen.”

Så i julen 2017 besluttede de sig for at blive skilt, og efter tre måneder flyttede de hver for sig. Men de så hinanden stort set hele tiden alligevel, og de var stadig gode venner.

”Vi fik at vide, at det altså ikke var normalt, at man blev skilt og stadig kunne snakke sådan sammen, som vi gjorde. Vi er jo hinandens bedste venner. Det var også det, der gjorde, at vi besluttede os for at give det en chance mere. Nogle vælger jo det nemme og kvitter det hele uden at kæmpe for det,” siger Bent Villadsen.

Parret fandt sammen igen i juli sidste år og er i dag kærester. Men i dag bor de hver for sig, fortæller Connie Oddermose:

”Vi har fundet en anden måde at leve på. Vi er ikke gift. Vi har alligevel altid gjort mere ud af årsdagen for den fest i 10. klasse, end vi har gjort ud af vores bryllupsdag. I dag bor jeg i Aalborg, og Bent bor lidt tættere på det sted, hvor han kan dyrke sin hobby, der er jagt. Det er det, der fungerer for os. Jeg kan ikke trives på landet længere, jeg skal ind, hvor der er liv. Så skiftes vi til at være ved hinanden i weekenden,” siger Connie Oddermose, og Bent Villadsen synes, at hun i dag virker glad.

”Vi bliver nok ikke gift igen, og jeg tror heller ikke, vi kommer til at bo sammen mere. Men vi skal være kærester,” siger Connie Oddermose.

Bent Villadsen tilføjer:

”Det fede ved, at vi ikke er gift, er, at der ingen forventninger er til hinanden om, at vi skal lave alting sammen. Men gør den ene noget for den anden, gør det én glad.”