Paula Larrain: Jeg vil være til nytte og gavn, mens jeg nyder livet

For den 46-årige journalist Paula Larrain er det gode liv en balance mellem det meningsfyldte arbejde og en prioritering af familie og venner. Hun har det bedst, når hun gør et godt stykke arbejde eller glæder et andet menneske

Paula Larrain, der blandt andet arbejder på Ekstra Bladet, finder ro, når hun farvelægger mandalamønstre, eller når hun sidder og strikker og hækler.
Paula Larrain, der blandt andet arbejder på Ekstra Bladet, finder ro, når hun farvelægger mandalamønstre, eller når hun sidder og strikker og hækler. . Foto: Søren Svendsen/Scanpix.

Hvad er det gode liv for dig?

"Det er at være til nytte og gavn samtidig med, at man nyder livet. I praksis betyder det at arbejde med noget meningsfyldt og samtidig have tid til sin familie og de nære relationer. Finder man balancen, kan man leve i et flow, hvor man løbende samler energi til de lidt hårdere perioder. Under alle omstændigheder er et godt liv for mig et levet liv, og det vil sige ikke kun stræben efter lykke."

Hvornår har du det bedst med dig selv?

"Når jeg har gjort et godt stykke arbejde, eller når jeg har gjort et andet menneske glad. Med arbejde mener jeg ethvert slags arbejde. Det kan være at få luget et bed, strikket en trøje eller lavet et godt interview. Det føles også rigtigt rart, hvis man kan sige nøjagtigt det, som gør et andet menneske glad, eller som trøster i en svær situation. Så vokser jeg lidt indeni og tænker, at det må jeg kunne gøre en anden gang."

Hvad gør du for at holde kroppen i gang?

"Lige nu kæmper jeg med at komme mig over et uheld, som har givet mig hjernerystelse og piskesmæld. Så det er lidt småt med motion, mens jeg genoptræner. Før ulykken udførte jeg dagligt de fem tibetanere, som er en slags pulsvækkende yoga. 10 minutter hver morgen og så afsted. Jeg glæder mig meget til, at min nakke kan holde til dem igen. Ellers går jeg ture og giver den moderat gas på en kondicykel."

Hvad er afslapning for dig?

"Den bedste afslapning, jeg kender lige nu, er at farvelægge mandalaer. Det er jeg blevet lidt bidt af, og jeg kommer helt ned i et zen-stadie, når jeg gør det. Jeg slapper også af, når jeg strikker og hækler. Hjernen er på arbejde, men den nyder øjeblikket med farverne og mønstrene og holder de fleste tanker ude. Jeg er et menneske, der tænker alt for meget og hele tiden. Derfor har jeg brug for at skabe åndehuller for ikke at blive udmattet af bekymring over verdens gang."

Hvad er der altid i dit køleskab?

"Mælk. Jeg kan blive helt desperat, hvis der ikke er mælk i køleskabet. Det synes jeg, der skal være, når man har børn. Mine børn er ikke specielt vilde med mælk, men det er sådan en basisomsorg, som jeg simpelthen ikke kan være bekendt ikke at sørge for. Dybt inde i sjælen har jeg en knaphedsangst, og et tomt køleskab er derfor lig med noget virkelig farligt. Nogle gange kan jeg godt slappe af og minde mig selv om, at Netto jo har åbent hele tiden, og at mine børn ikke når at dø af sult eller tørst i løbet af natten."

Hvad er din største last?

"Facebook og Wordfeud via min telefon. Jeg trapper jævnligt ned for ikke at blive helt kulret af al den information og underholdning, man kan hente hele tiden. I perioder lukker jeg helt af for Facebook. Wordfeud vil jeg nødigt undvære, og i de perioder, spillet keder mig, er jeg med alligevel for mine spille-buddies’ skyld. Flere af dem ser jeg slet ikke til dagligt, men jeg nyder deres selskab gennem spillene. Det er en god last at holde fast i."

Hvad er det bedste sundhedsråd, du har fået?

"Træk vejret! Generelt har jeg alt for meget krudt bagi, og nogle gange kan min krop ikke følge med min vilje, og så glemmer jeg at trække vejret ordentligt. Med en god vejrtrækning kan man undgå alverdens dårligdomme. Derfor mediterer jeg også jævnligt for at få luftet systemet og smidt affaldsstoffer ud."