Marie Carmen Koppel: At synge og stå på scenen er mit frirum

Soul- og gospelsanger Marie Carmen Koppel, 43 år, har fået hund, hvilket er blevet en berigende oplevelse både fysisk og i forhold til mødet med mange søde hundemennesker

Marie Carmen Koppel skal det kommende efterår give en række koncerter i kirker over hele landet.
Marie Carmen Koppel skal det kommende efterår give en række koncerter i kirker over hele landet. .

Hvad er det gode liv for dig?

"Det gode liv for mig er at dele gode stunder med min søde datter, Celeste, som lige er blevet 11 år. Vi er meget tætte, og vores fællesskab betyder alt for mig. Det gode liv inkluderer også resten af min familie, mor og far, bror Benjamin og min søster Sara. Og deres familier. Vi er ret tætte og bruger en del tid sammen. Derudover er min karriere - min sang - meget vigtig for mig. At synge og stå på scenen er mit frirum, hvor jeg glemmer, hvad der måtte gå mig på, og føler mig helt fri."

Hvornår har du det bedst med dig selv?

"Jeg har det godt med mig selv, når jeg gør noget godt for andre. Eller når jeg virkelig har knoklet for noget, der så lykkes."

Hvad gør du for at holde kroppen i gang?

"Jeg har en hund, som jeg går utrolig meget med. Faktisk er mit liv blevet en lang gåtur, efter vi har fået hende. Når man bor i lejlighed og har hund og gerne vil være en god hundemor, må man ud at gå hele tiden. Men det har vist sig at være utrolig skønt og berigende både fysisk og i forhold til alle de søde mennesker, man møder med deres hunde."

Hvad er afslapning for dig?

"Afslapning for mig er at være i mit mikrolille sommerhus på Læsø. Med hund på skødet, åben havedør, trallende barn og en god bog. Det er vidunderligt."

Hvad er der altid i dit køleskab?

"I mit køleskab er der altid koldt vand i glasflasker. Der er vel nok altid en god sennep og rødbeder og en flaske champagne, hvis der skulle dukke en uventet gæst op."

Hvad er din største last?

"Jeg lagde min store last, rygning, på hylden for tre år siden. Jeg elskede at ryge, og det var vildt svært at holde op. Jeg kan stadig få lyst til at ryge en cigaret, men glæden ved at være stoppet er så meget større end den lyst. Det er en gave ikke at ryge mere, både fysisk, mentalt og for min stemmes skyld. Det kan jeg anbefale alle at gøre."

Hvad er det bedste sundhedsråd, du har fået?

"Jamen, det ved jeg ikke rigtig. Jeg køber alt, hvad jeg kan, økologisk. Jeg mener, at vi alle bør stille større krav til vores fødevarer og ikke spise af de ting, der er sprøjtet med alt muligt. Og det er også for vores miljøs skyld. Jeg kan ikke tåle tanken om den manglende dyrevelfærd i konventionel produktion, så vil jeg hellere spise mindre kød, men til gengæld bruge flere penge på de ting, jeg køber. Men et rigtig råd ved jeg ikke rigtig, om jeg har fået. Men at bruge sin sunde fornuft er vel aldrig helt af vejen."