Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Det gode liv

Monica Krog-Meyer: Jeg slapper af på Facebook

Monica Krog-Meyer nyder at være i forbindelse med hele verden på Facebook. Foto: Scanpix

Monica Krog-Meyer, 64 år, der holder af lange morgener med teen og avisen, er blevet deltidspensionist efter at være stoppet som studievært på P4. I stedet bestyrer hun programmet ”Monicas mødested” om søndagen på P5

Hvad er det gode liv for dig?

Det gode liv har fået en helt ny dimension for mig, fordi det også er titlen på TV-2's nye album, hvor der er en sang, 'Sommeren med mig og Monika', som jeg har været med til at sætte i gang. Vi havde spurgt Steffen Brandt, om han ville skrive en sang til P4-programmet 'Mig og Monica', som jeg var vært på sammen med Dennis Johannesson. Det ville han gerne, men efter et stykke tid meldte han tilbage, at han ikke kunne få det til at hænge sammen. I stedet brugte vi Albertes 'Det er lørdag', som signaturmelodi. Men så sendte Steffen Brandt en mail i februar om, at nu havde han lavet sangen efter at være kommet i tanker om Ingmar Bergmans film 'Sommeren med Monica'. I sangen staves Monika med k, så det er ikke mig, men vi er enormt stolte af den sang. Ellers er det gode liv for mig, når jeg sidder i min have og ikke skal noget og kan læse, tage en lur, snakke med nogen, have gæster og høre fuglene synge og blæsten i grenene.

Hvornår har du det bedst med dig selv?

Når jeg kan holde en lang morgen, hvor jeg kan sidde i morgenkåbe med teen, iPad'en og avisen, og ja, det skal være papirudgaven, og pludre med min mand. Det er også, når jeg har fået gjort noget godt for andre mennesker - så har jeg det godt med mig selv.

Hvad gør du for at holde kroppen i gang?

Jeg lader bilen stå og cykler på min elcykel, som jeg elsker og kalder Ella. Jeg var med i et forsøg i min kommune, hvor man kunne låne en elcykel i tre måneder. Sidste efterår investerede jeg i min egen. Det er dyrt, men hold op, hvor er det godt. Det passer perfekt med, at jeg kan cykle 13 kilometer på arbejde og 13 kilometer hjem igen. Det tager 33 minutter hver vej, og jeg kan sætte mig lige ind bag skrivebordet, for man bliver ikke svedt. Men man får motion, for man bliver nødt til at træde rundt for at komme frem.

Hvad er afslapning for dig?

Når jeg ikke har noget liggende, som jeg burde have gjort - lave skatteregnskab eller skrive et vigtigt brev. Det kan være en hel dag med en god bog eller børnebørnene, som jeg er så heldig at have. Det er også mere og mere blevet afslapning for mig at sidde og være i forbindelse med resten af verden på Facebook. Hvis der er nogen, der skændes, eller noget andet træls, må man gå videre, men så kan der være nogle mennesker, der kommenterer noget sjovt. Og så kommer man i kontakt med folk, man ikke har set længe, som for eksempel min barndomsveninde fra Skotland i 1966. Det føles meget rigt at have forbindelse med alle de mennesker, man er stødt på i sit liv uden at skulle mødes til kaffe; men man ved, hvor de er. Det er meget privilegeret.

Hvad er der altid i dit køleskab?

Altid smør, rigtigt smør. Mælk til kaffen og teen. Og pålægschokolade - det er meget vigtigt, og det skal være mørk pålægschokolade. Der skal også være isterninger til den gin og tonic, som jeg insisterer på at få hver aften. Det er en stor fornøjelse.

Hvad er din største last?

Søde sager. Jeg er frygtelig, for jeg elsker kager, is, snold og chokolade - bare kom med det. Jeg kan sidde og kigge på en tom pose, der har været pinocchiokugler i, og synes, det er pinligt, at jeg har spist dem allesammen. Men spørger du min mand, vil han sige, at Facebook er min største last.

Hvad er det bedste sundhedsråd, du har fået?

Der var engang en, der sagde fiskeolie. Jeg tog det hver dag et par år, men så spurgte min datter, om jeg havde prøvet at skære en af kapslerne midt over. De er plumrådne indeni. Så jeg holdt en pause. Men nu vil jeg gerne have fat i nogle, der er ordentlige, for både hjerne og krop har godt af fiskeolie.