Ny tendens: Grus er godt at cykle på for motionister

Gravel-cykling handler mere om afstresning og naturoplevelser end om høj hastighed og antal kørte kilometer. Alle kan være med, og Danmark er fyldt med smukke grustisruter, som få kender til

Gravel-cykling er en sport i vækst, som henvender sig til begge køn og alle aldre. På siden gravelmap.com kan man finde inspiration til spændende naturruter i både Danmark og udlandet.  – Foto:
Gravel-cykling er en sport i vækst, som henvender sig til begge køn og alle aldre. På siden gravelmap.com kan man finde inspiration til spændende naturruter i både Danmark og udlandet.

Hvis du synes, at mountainbiking i skoven er lige halsbrækkende og teknisk nok, mens landevejscykling er for kedeligt og for tæt på den øvrige trafik, kunne det være, du skulle kaste dig over en ny tendens inden for cykelsporten. Gravel-cykling hedder det – eller oversat til dansk: grus-cykling. Fænomenet stammer fra USA og kom til Danmark for fem-seks år siden. En af pionererne herhjemme er den tidligere professionelle cykelrytter 37-årige Mads Christensen. Han kastede sig over gravel-cyklingen, da han stoppede sin karriere og sloges med at genfinde glæden ved at køre på to hjul.

Artiklen fortsætter under annoncen