Onkel Reje: Jeg har ikke behov for at have en lækker krop

46-årige Mads Geertsen er kendt som Onkel Reje på DR’s tv-kanal for børn, Ramasjang. Det at skabe noget selv og kvalitetsøl er noget af det bedste, han ved

Tv-vært på Ramasjang Mads Geertsen er nomineret til Carl Prisen 2016 i kategorien ”årets komponist inden for børnemusik”.

Hvad er det gode liv for dig?

"Det gode liv er det, jeg står med lige nu. Det fantastiske er at skabe noget selv. Det er jeg meget optaget af. Det, jeg er endt med at lave, passer så godt til mig. Jeg har en notorisk drillepind i mig, som får afløb i Onkel Reje. Jeg kan godt lide at have hånden nede i suppedasen. Jeg skriver selv manuskripterne, klipper det sammen, laver musikken og arbejder med det visuelle. Jeg får afløb for mine største passioner gennem mit arbejde. Og det føles som et mirakel, når noget godt pludselig toner frem ud af ingenting."

Hvornår har du det bedst med dig selv?

"Jeg har det rigtig godt i skabelsesmomentet. Der er man endnu ikke nervøs for, om det, man laver, nu virker, og om det er noget, andre mennesker kan lide. Lige når man står ved det og tænker: 'hold da op, der var den'. Så er man befriet for helt vildt mange ting. Det er en slags fortabelse og beruselse at forsvinde væk i momentet."

Hvad gør du for at holde kroppen i gang?

"Jeg drikker god vin og øl og spiser masser af kage. Ellers gør jeg ikke så meget. Jeg dyrker ikke sport, og jeg har ikke behov for at have en lækker krop. Jeg mener, man skal bevæge sig for sin fornøjelses skyld."

Hvad er afslapning for dig?

"Jeg gør meget ud af at kede mig, det er afslapning for mig. Jeg søger kedsomhed. Jeg stiller mig til rådighed for rastløshed, og der rydder jeg hverken op eller foretager mig noget fornuftigt. Der skal tømmes ud og ryddes af, og det sker, når jeg keder mig. Og her kommer de gode idéer. Det er rart, når man i det daglige arbejder med deadlines. Vi er i en tid, hvor folk forventes at præstere hele tiden. Derfor er det godt at koble af og være uden nogen form for udfordringer og forpligtelser."

Hvad er der altid i dit køleskab?

"Der er god ost og nogle rigtig gode øl – meget India Pale Ale – og en god flaske hvidvin. Og så har jeg tre unger, så der er altid mælk. Jeg laver meget mad, så jeg har et stort køleskab, der altid er propfyldt."

Hvad er din største last?

"Det er sukker, tror jeg. Jeg har en sød tand. Men jeg holder meget af laster og gør meget ud af dyrke dem. Jeg drikker gerne en øl til frokost og et glas vin, mens jeg laver aftensmad. Ofte spiser jeg også en kage efter morgenmaden sammen med en kop kaffe. Fanen er holdt højt for det usunde. Men jeg tror faktisk, det er sundt at huske at nyde en kage."

Hvad er det bedste sundhedsråd, du har fået?

"Jeg var til lægen for nogle år siden med en brækket fod. Han spurgte mig, om han måtte måle mig om maven for at tjekke mit bmi. Jeg var vist blevet gammelfed, fordi jeg drikker vin og spiser kage. Meningen var, at jeg skulle komme til en opfølgende undersøgelse, da jeg vidste, at jeg ikke ville komme til at følge nogle af hans råd. Måske vil jeg senere fortryde, at jeg ikke går op i sundhed, men i det mindste spiser jeg hjemmelavet, varieret mad af gode råvarer og sjældent junkfood."