Prøv avisen

Par har ondt i det intime samliv

SAMLIV Der er spørgsmål, som det er svært at skaffe troværdige data om. Utroskab for eksempel, men også når det gælder det intime samliv, er der problemer med at fremskaffe valide data. Med søgemaskinens Googles udbredelse er der kommet nye kilder til data, også om sexlivet. Den amerikanske økonom og skribent Seth Stephens-Davidowitz har udnyttet søgemaskinens søgeord til at finde data omkring amerikanernes sexliv og problemerne i forbindelse med samlivet.

Det mest udbredte søgeord handler ikke om sex, men om fravær af et intimt samliv med ens ægtefælle eller partner.

Nok viser officielle statistikker fra General Social Survey, at amerikanske mænd over 18 år i gennemsnit har samleje 63 gange om året, mens tallet for kvinders vedkommende er 55 gange om året. Men mangel på intimt samliv i ægteskabet er det mest udbredte problem for par, hvis man som Seth Stephens-Davidowitz analyserer, hvad der er blevet søgt på i Google. Nummer to på listen er ”ulykkeligt ægteskab”, men der er tre gange så mange, som søger på ”mangel på sex i ægteskabet”.

Men tegner søgninger på Google et reelt billede af udfordringerne i samlivet? Psykolog Dan Ariely fra Duke University siger til The New York Times, at en af årsagerne til, at spørgsmålene om sex fylder så meget hos Google, når det gælder søgninger vedrørende ægteskab og samliv, kan være, at det fortsat er spørgsmål, der er forbundet med tabuer. Selv i 2015 er det måske lettere at tale med venner om ægteskabelige problemer relateret til eksempelvis økonomi og børneopdragelse, mens Google for mange åbenbart er en mere oplagt informationskanal, når det gælder udfordringerne i dobbeltsengen.