Pernille Vigsø Bagge: Det gode liv er balance mellem stilhed og postyr

Pernille Vigsø Bagge, 40 år og tidligere medlem af Folketinget for SF, nu sognepræst i Løgstør, holder af at gå lange ture med hunden Pelle ved Limfjorden og Vilsted Sø

Det bedste sundhedsråd, Pernille Vigsø Bagge har fået, er at sørge for at få sin nattesøvn. Det virker mod både overvægt, tømmermænd, modløshed og træthed.
Det bedste sundhedsråd, Pernille Vigsø Bagge har fået, er at sørge for at få sin nattesøvn. Det virker mod både overvægt, tømmermænd, modløshed og træthed. Foto: RUNE JOHANSEN.

Hvad er det gode liv for dig?

Det gode liv er tid til fordybelse og hvile og nattesøvn af en passende længde. Og når jeg så har hvilet og sovet nok, skal der være konkrete arbejdsopgaver og socialt samvær med venner og familie. God balance mellem stilhed og postyr er godt liv for mig.

Hvornår har du det bedst med dig selv?

Jeg har det bedst, når jeg har gået fire-fem kilometer med vores hund, Pelle, ved Limjorden eller ved Vilsted Sø, og der stadig er et stykke vej hjem. De gode idéer kommer, når man har gået i lidt mere end tre kvarter.

Hvad gør du for at holde kroppen i gang?

Jeg går ture, og da min hjerne er noget af det vigtigste for min krop, så læser jeg meget og tegner mandala-tegninger. Og kysser og krammer mine børn. Hård sport eller vild motion er desværre ikke mig, så jeg er ikke så fysisk sund, som jeg burde være.

Hvad er afslapning for dig?

Jeg slapper bedst af med gode tv-serier. Jeg har set alle danske dramaserier samt ”Downton Abbey” og ”Broadchurch”. Det er helt utroligt afslappende at få gode historier serveret på den måde.

Hvad er der altid i dit køleskab?

Der er altid smør og ost og fløde. Det er ikke min skyld, hvis mælkeproducenterne går nedenom og hjem.

Hvad er din største last?

Min største last er is. Mine børn er imponerede over, hvor mange og hvor meget is jeg kan sætte til livs. Det er en last, jeg har efter min far, som lærte mig at spise is i en meget tidlig alder.

Hvad er det bedste sundhedsråd, du har fået?

At jeg skal sørge for at få min nattesøvn. Det virker mod både overvægt, tømmermænd, modløshed og træthed.