Prøv avisen
Billedserie

Sanserne får frit løb på den sønderjyske Camino

Den nye Camino-rute ved Haderslev Næs er 106 kilometer lang og inddelt i ni etaper. Her ses de garvede Camino-vandrere Ann Tanggaard Alonso, Anneliese Andersen og Linda Juhl Jensen (fra venstre mod højre) på Starup Hede med udsyn til Haderslev Fjord på ruten mellem Hertug Hans Kirke i Haderslev på vej til Starup Kirke. Foto: Angelina Owino

Hverdagens travlhed blev sendt til tælling, da Kristeligt Dagblad tog med en gruppe garvede vandrere ud på en ny Camino-rute ved Haderslev Næs i Sønderjylland. Sanserne var de eneste, der havde travlt

Iført vandresko står de tre kvinder bøjet over en mobiltelefon. Det er Ann Tanggaard Alonso, der fører an med telefonen i hånden. På ryggen har hun en blå rygsæk, hvor der sidder en lille pin, der forestiller en gul pil. Det er en lignende pil, veninden Linda Juhl Jensen hentyder til, da hun udbryder:

”Vi er jo vant til at kigge efter gule skilte i Spanien.”

Gruppens tredje medlem, Anneliese Andersen, nikker bekræftende.

Siden 2009 har de tre midaldrende damer fra den sønderjyske by Rødding årligt vandret på pilgrimsruten Caminoen. Her guider de gule pile dem væk fra en stresset hverdag i Danmark som henholdsvis supervisor i Billund Lufthavn, massør med egen klinik og advokatsekretær.

Men i dag er det sydlige Europa skiftet ud med det sydlige Danmark, de gule pile byttet ud med hvide skilte med logoet for den sønderjyske Camino, og målet er Starup Kirke lidt uden for Haderslev frem for apostlen Jakobs gravsted i det nordvestlige Spanien. Dagens plan er at gå en af de kortere etaper på den nye vandrerute Camino Haderslev Næs, inden de i august vil vandre alle rutens 106 kilometer.

Det første skilt hænger uden for Hertug Hans Kirke i det centrale Haderslev og er til at få øje på. Det er sværere med næste skilt, og derfor har de taget mobiltelefonen i brug.

”Jeg tror, vi skal den her vej. Det er mod Starup,” siger 61-årige Ann Tanggaard Alonso og kigger op.