Sanserne får frit løb på den sønderjyske Camino

”Sanserne er meget mere åbne, for der er ikke noget, man skal nå,” fortæller 56-årige Linda Juhl ...

Den nye Camino-rute ved Haderslev Næs er 106 kilometer lang og inddelt i ni etaper. Her ses de garvede Camino-vandrere Ann Tanggaard Alonso, Anneliese Andersen og Linda Juhl Jensen (fra venstre mod højre) på Starup Hede med udsyn til Haderslev Fjord på ruten mellem Hertug Hans Kirke i Haderslev på vej til Starup Kirke. Foto: Angelina Owino

Vi vil gerne have langsomheden med, når vi er af sted. Det er ikke noget kapløb
Ann Tanggaard Alonso

Hverdagens travlhed blev sendt til tælling, da Kristeligt Dagblad tog med en gruppe garvede vandrere ud på en ny Camino-rute ved Haderslev Næs i Sønderjylland. Sanserne var de eneste, der havde travlt

Iført vandresko står de tre kvinder bøjet over en mobiltelefon. Det er Ann Tanggaard Alonso, der fører an med telefonen i hånden. På ryggen har hun en blå rygsæk, hvor der sidder en lille pin, der forestiller en gul pil. Det er en lignende pil, veninden Linda Juhl Jensen hentyder til, da hun udbryder:

”Vi er jo vant til at kigge efter gule skilte i Spanien.”

Gruppens tredje medlem, Anneliese Andersen, nikker bekræftende.

Siden 2009 har de tre midaldrende damer fra den sønderjyske by Rødding årligt vandret på pilgrimsruten Caminoen. Her guider de gule pile dem væk fra en stresset hverdag i Danmark som henholdsvis supervisor i Billund Lufthavn, massør med egen klinik og advokatsekretær.

Men i dag er det sydlige Europa skiftet ud med det sydlige Danmark, de gule pile byttet ud med hvide skilte med logoet for den sønderjyske Camino, og målet er Starup Kirke lidt uden for Haderslev frem for apostlen Jakobs gravsted i det nordvestlige Spanien. Dagens plan er at gå en af de kortere etaper på den nye vandrerute Camino Haderslev Næs, inden de i august vil vandre alle rutens 106 kilometer.

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.