Se billederne: Svinkløv Badehotel gav plads til ro og nærvær

Det historiske Svinkløv Badehotel, som også var Danmarks største træhus, brændte natten til mandag ned til grunden. Sidste efterår besøgte vores fotograf badehotellet, hvor de mange tusinde gæster primært kom for at nyde roen og nærværet. Se billederne fra et stykke danmarkshistorie, som nu er forsvundet

Flere af de omkring 10.000 spisende og 10.000 overnattende gæster, Svinkløv Badehotel har årligt, er gengangere, som kommer igen år efter år på grund af hotellets atmosfære. Foto: Leif Tuxen

Mellem april og september besøger omkring 10.000 spisende og 10.000 overnattende gæster Svinkløv Badehotel, der ligger ved Jammerbugten i Nordjylland.

Flere af dem er gengangere, der vender tilbage år efter år for at nyde badehotellets helt særlige atmosfære.

På Svinkløv Badehotel er der - modsat mange andre hoteller i dag - ikke fjernsyn på værelserne, der er ikke baggrundsmusik i restauranten eller på de andre fællesarealer, og der er ikke adgang til internet.

Telefonforbindelsen er generelt heller ikke så god, så mobilen kan lige så godt blive liggende i lommen.

På hotellet snurrer hverdagens centrifuge med andre ord ikke - eller som der står skrevet på restaurantens menukort: "Vil De have maden hurtigt, så tag ind til byen. Dette hotel ligger uden for stresszonen."

Ideen er dermed at skabe de bedst mulige rammer for ro, rum og menneskeligt nærvær for gæsterne, siger hotellets 65-årige vært, Lise Emborg.

"Det første, mange nye gæster spørger om, er, om der er wifi på værelserne. Det er der ikke, og for nogle er det rigtig svært. Men det er mit indtryk, at mange oplever, at livet faktisk går videre og måske bliver mere intenst, fordi det åbner for det nære samvær mellem mennesker, når man ikke hele tiden har en skærm ved hånden," siger hun.

Lise Emborg har drevet Svinkløv Badehotel i 22 år, men nu er det slut. Når hotellet lukker ned for sæsonen denne søndag, stopper hun samtidig som vært på det 90 år gamle badehotel.