Sørens kæreste fik en abort: ”Jeg kunne intet gøre, selvom vi var så uenige om beslutningen”

Da Sørens kæreste ved et uheld blev gravid, ønskede han sig brændende at beholde barnet, men kæresten var allerede fast besluttet på, at hun ville have en abort

Da Søren vendte hjem fra et par måneders rejse i Mellemamerika i 2012, mødte hans kæreste ham med en uventet besked. Hun var gravid. De to havde været kærester i et år, men havde aldrig planlagt at skulle have børn sammen, så ingen af dem var forberedt på, at konsekvenserne ville skille dem ad.

”Jeg havde ikke haft et brændende ønske om at få børn, men heller aldrig afvist det. Det var, som om hun prøvede at berolige mig ved at sige, at hun selvfølgelig skulle have en abort.”

Men for Søren, der dengang var 45 år, var det ikke så let. Da han først oplevede, at hans kæreste var gravid, blev det virkeligt. Tanken om at skulle sige farvel til deres fælles barn var ubærlig for Søren, og for ham var det slet ikke et valg længere. Derfor fortalte han sin kæreste, at han ville gøre alt for, at de kunne blive forældre. Men hendes beslutning stod ikke til at ændre.

”Hun havde fire børn i forvejen og kunne ikke overskue et til. Mit ønske om at beholde barnet var så stærkt, at jeg foreslog, at jeg kunne være enlig far. Jeg var desperat og magtesløs og usikker, fordi jeg ikke vidste, hvor jeg skulle få hjælp eller vejledning fra,” fortæller Søren.

Artiklen fortsætter under annoncen