Sylt med sensommerens afgrøder

Naturen bugner lige nu af frugt, bær og grønt, der egner sig til syltning. Og det er bare med at kaste sig ud i disciplinen, for det er slet ikke så svært, som mange går og tror, siger eksperter

Stikkelsbær, løg og rabarber. Kun fantasien sætter grænser, når man skal efterårssylte. Foto: Polfoto/Ritzau Scanpix, Lena Granefelt/Johne/Ritzau Scanpix og Susanna Blavarg/Johner/Ritzau Scanpix

Der er noget overdådigt over naturens gavmildhed på denne årstid, hvor sommeren går på hæld. Bær, der er ved at sprænges af modenhed, og august-æbler, og ditto blommer, der gør træernes grene tunge, skaber lige nu en saftig og farvefyldt tag-selv-buffet i de danske haver. Det betyder også, at tiden er inde til at få plukket og fyldt i kurv og spand, så man kan få glæde af lækkerierne både nu og hen over vinteren.