Forfatter: At sylte heler sjælen

Journalist og forfatter Lone Theils, 45 år, er efter 16 år som korrespondent i London flyttet hjem i sit sommerhus på Djursland, hvor hun holder af at begynde dagen med et morgenbad i havet

Lone Thiels debuterede sidste år med krimien ”Pigerne fra Englandsbåden”, og nu er efterfølgeren, ”Den blå digters kone”, netop udkommet.
Lone Thiels debuterede sidste år med krimien ”Pigerne fra Englandsbåden”, og nu er efterfølgeren, ”Den blå digters kone”, netop udkommet. . Foto: Hazel Thompson.

Hvad er det gode liv for dig?

"Det er det, jeg har nu. Jeg har et arbejde, jeg synes er helt fantastisk, jeg står op og bader i havet hver dag og er omgivet af folk, jeg elsker. Jeg kan ikke forlange mere. Jeg har fået opfyldt min drøm om at blive forfatter og bor i mit sommerhus på Djursland. Jeg er gået fra at bo midt i den pulserende storby London til at bo langt ude på landet, hvor den eneste larm, jeg kan høre, er fuglene. Jeg havde forventet, at jeg ville få hjemve efter London, men det føles bare, som om tingene er faldet på plads."

"Jeg fortryder ikke mit valg, selvom det var en drastisk livsændring. Jeg var en del af nyhedsstrømmen og er gået fra 35 opkald på telefonen til fire. Folk, der kender mig godt, synes, jeg ser mere afslappet ud. Og det er som at have vundet i lotteriet, at det er gået så godt, at jeg kan leve af at være forfatter."

Hvornår har du det bedst med dig selv?

"Når jeg kommer nede fra vandet og morgenbadet. Den gåtur med vådt hår og blodet rullende i årerne er helt fantastisk, og så har jeg bedre fortjent morgenmaden."

Hvad gør du for at holde kroppen i gang?

"Lige nu for lidt. Da jeg boede i London, kickboksede jeg to gange om ugen. Mine boksehandsker ligger og kigger anklagende på mig, så nu har jeg købt en boksebold til at sætte op ude i haven. Kickboksning er en lidt speciel sport. Folk tror, det handler om vold, men det er tværtimod sådan, at efter halvanden times session er jeg helt i zen og det mildeste væsen i verden. Man får også muskler, så jeg er ikke bange for at gå alene i mørket."

Hvad er afslapning for dig?

"Alt ved havet – og når jeg laver mad. Madlavning er en af mine store hobbyer. Jeg slapper virkelig af, når jeg står i køkkenet. Hvis jeg er bekymret over noget, laver jeg chutney. Det at sylte heler sjælen."

Hvad er der altid i dit køleskab?

"Kapers. Jeg går aldrig ned på kapers. Sådan har det været, siden jeg flyttede hjemmefra. Der er også altid chutney af ovennævnte årsager. Kapers spiser jeg på alt og til alt, jeg kan komme i tanke om: Æg og sild eller i italiensk mad, hvor kapers også er godt, for eksempel i vitello tonnato – koldt kalvekød med tunsovs. Min svoger og jeg har en tradition med, at vi altid skal have en tatarmad, som vi er de eneste i familien, der kan lide. Og i den forbindelse sørger jeg altid for ekstra kapers."

Hvad er din største last?

"Kogebøger – bøger i det hele taget – men jeg har en samling på 600 kogebøger. Jeg kommer altid til at købe flere og har fået ødelagt to reoler, der er braset sammen under vægten af kogebøger. Jeg elsker at sidde og bladre og få ny inspiration og prøver en gang om ugen at lave en ret, jeg ikke har prøvet før. Det er blevet svært at få de ting, jeg plejer at bruge, når jeg laver indisk og marokkansk mad, så jeg sørger for at købe ind i en indvandrerbutik, når jeg er i København."

Hvad er det bedste sundhedsråd, du har fået?

"Hvis man absolut skal dyrke motion, og det skal man, så skal er det en god idé at finde noget, man synes er skægt. Der er derfor, jeg dyrker kickboksning, fordi det handler om at komme hen til et mere positivt sted i en selv. At stå i et motionscenter og kigge ind i en væg kommer aldrig til at ske for mig."