Prøv avisen
Det gode liv

Troen er altafgørende for mit liv og min livsglæde

Jeg ville gerne kunne sige, at der altid er spændende ting som chili, ingefær og champagne. Men når jeg kigger derind, er der temmelig kedeligt, siger sognepræst Anna Mejlhede om sit køleskab.

Anna Mejlhede, 46 år, elsker sit arbejde som sognepræst i Holmens Kirke i København. Hun har sammen med en imam optrådt på kampagneplakater i københavnsområdet til fordel for Danmarks Indsamling 2015 i morgen

Hvad er det gode liv for dig?

Det er, at jeg får lov at leve mit liv tæt sammen med dem, jeg elsker og holder af, som er familie, venner og kolleger. Troen er også altafgørende for mit liv og min livsglæde. For mig hænger arbejdslivet derfor også på flere måder tæt sammen med privatlivet, og jeg kan ikke adskille præsten Anna Mejlhede og privatmennesket Anna Mejlhede.

De relationer, jeg får til mennesker gennem mit arbejde - dåbsforældre, konfirmander, brudepar og efterladte - betyder også rigtig meget for mig. Så relationerne er det, der betyder mest for mig i det gode liv.

Hvornår har du det bedst med dig selv?

Når jeg har holdt gudstjeneste eller været i kirken til et eller andet. Det fylder mig med en ganske særlig glæde at få lov til at gøre det, jeg elsker og at gøre det tit. Det er også, når jeg er i balance med mine inderste værdier, min tro og mit håb - den tillid til livet, jeg finder altafgørende for at have det godt. Og når jeg arbejder med noget, som jeg synes er rigtig vigtigt, meningsfuldt og givende for mig selv - for eksempel gudstjenesten.

Hvad gør du for at holde kroppen i gang?

Jeg forsøger at få trænet i et træningscenter med roning. Tidligere har jeg løbet, men har fået dårligt knæ, fordi jeg kom til skade med det på en udsendelse med forsvaret til Adenbugten. Jeg ror i en romaskine, men ville helst ro kajak ude på vandet. Det har nok lange udsigter at finde et sted, hvor jeg kan komme til det. Jeg går også ture med min hund og cykler.

Hvad er afslapning for dig?

Det er, at jeg laver noget andet, end jeg plejer - for eksempel tager pc'en under armen og rejser ned til min veninde i Berlin og sidder i hendes lejlighed og skriver. Det er også at have venner på besøg og gå ture. Men det er ikke at ligge i sofaen og se tv. Det får jeg det bare skidt af og føler, at jeg spilder mit liv. Det virker ikke afslappende på mig, for jeg vil altid tænke: Hvad fik jeg ud af det?

Hvad er der altid i dit køleskab?

Jeg ville gerne kunne sige, at der altid er spændende ting som chili, ingefær og champagne. Men når jeg kigger derind, er der temmelig kedeligt. Som regel er der mælk til kaffen, gulerødder, frugt og humus. Og så er der altid noget, der er ved at gå over sidste salgsdato.

Hvad er din største last?

Det er chokolade uden tvivl - enten marcipanbrød eller mørk 70 procent chokolade. En anden er kaffe, som jeg slet ikke kan undvære. Kaffe og chokolade holder mig kørende, hvis jeg er lidt træt. Og så skal der være mange gode stoffer i mørk chokolade. En diætist sagde en gang, at jeg gerne må spise et marcipanbrød om dagen, da det af alle søde sager skulle være det mindst usunde.

Hvad er det bedste sundhedsråd, du har fået?

Sundhed er mange ting, og det hele indvirker på hinanden. For mig er det at finde glæde i hver dag, der kommer, også de tunge dage og de dage, hvor solen aldrig står op. Det tror jeg er noget af det, der holder en allermest sund. Og så at spise sammen med nogle, man holder af.