Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Det gode liv

Jeg har det godt, når mine børn har det godt

Når børnene er blevet lagt i seng, skal jeg helst have tre stykker slik eller en kage som ros til min krop for, at den har overlevet endnu en dag, fortæller den 39-årige DR-vært Nynne Bjerre Christensen. - Foto: Liselotte Sabroe

Det gode liv handler om at få skabt nogle rammer, så arbejdslivet er skægt, og børnene trives, er glade og ikke savner deres mor, fortæller Nynne Bjerre Christensen

Hvad er det gode liv for dig?

Det er et moment, hvor alting går op i en højere enhed. For mig er det en udfordring, hvordan man kan have et arbejdsliv samtidig med at have tre små børn.

Det handler om at få skabt nogle rammer, så arbejdslivet er skægt, udfordrende og spændende, og så børnene trives, er glade og ikke savner deres mor. Selvom det godt kan faciliteres i forbindelse med mit job som vært på Deadline, er det alligevel ikke altid nemt. Og jeg kender ingen, der har børn, hvor det ikke er et problem. Men de perioder, hvor det går op i en højere enhed, er et godt liv.

Hvornår har du det bedst med dig selv?

Det har jeg ikke haft lejlighed til at spekulere over de sidste syv-otte år. Da jeg fik mit andet barn, en søn, fik jeg et gavekort til en værdi af 900 kroner foræret til en gang massage inde i byen. Nu er drengen fem et halvt år, og jeg har stadig ikke fået det brugt. Jeg er ikke typen, der sidder i kurbad hver weekend med agurkeskiver på øjnene og nedsænket i mælk og honning. Jeg har ikke tid til andet end at passe mit arbejde og mine børn - jeg selv kommer i sidste geled.

I gamle dage ville svaret have været, at jeg har det bedst med mig selv, når jeg har løbet en tur, spist en god middag og sovet godt. I dag har jeg det godt, når mine børn og min familie har det godt.

Hvad gør du for at holde kroppen i gang?

Absolut ingenting. Heldigvis har jeg ikke elevatorvægt, men vejer 60 kilo, uanset hvad jeg gør. Før i tiden har jeg løbet maraton og altid været glad for sport, har redet og spillet tennis. Nu står mine løbesko der bare. Men jeg gider ikke plage mig selv med en masse bebrejdelser. Jeg skal passe børn og arbejde. Og i løbet af nogle år får jeg løbeskoene i gang igen.

Man kan ikke alting på én gang. Men efter tre graviditeter på fire år, fødsler og søvndepravering har jeg en idé om, at jeg har gode kræfter, og at det nok skal gå.

Hvad er afslapning for dig?

Hvis jeg kan få lov til at sidde som i dag, hvor jeg har en fridag, og kigge på computeren eller ud ad vinduet, drikke en kop te og spise en ostemad, uden at nogen råber og skriger i min nærhed.

Min tidligere Deadline-kollega Martin Breum sagde engang, at værtsjobbet er som at stå med hovedet i en spand, som alle slår på - for alle spørgsmål skal forbi én, fordi det er et værtsbåret program. Det er meget intenst. Og sådan er det også herhjemme, for en mor er nu engang en mor.

Hvad er der altid i dit køleskab?

Jeg har ikke et meget velassorteret køleskab, men der er som regel mælk, ymer og leverpostej som hos de fleste. Og så er der stærk ost, gerne en ekstra lagret Gamle Ole, som jeg er den eneste i familien, der spiser. Der er ingen, der vil være sammen med mig, når jeg har spist stærk ost. Min søn siger: ”Puha, du lugter på mig.”

Hvad er din største last?

Jeg kan godt lide en pilsner en gang om ugen, men det kan næppe være en last. Efter jeg har fået børn, er jeg blevet meget glad for søde sager. Når børnene er blevet lagt i seng, skal jeg helst have tre stykker slik eller en kage som ros til min krop for, at den har overlevet endnu en dag.

Hvad er det bedste sundhedsråd, du har fået?

”Få din nattesøvn”, som min far altid sagde til mig. Man kan alt, når man har fået syv-otte timer på puden, og ingenting hvis man har fået mindre. At få sovet nok er en forudsætning for at klare et liv, hvor der er fart på.