Prøv avisen
Spørg om livet

Vi er bekymrede for vores datters trivsel – har hun en spiseforstyrrelse?

"Hun motionerer også mere, end hvad godt er, synes vi. Vi er ganske enkelt i tvivl om, hvordan vi skal tolke hendes situation, og hvad vi skal gøre." Modelfoto. Foto: Nima Stock/ritzau

Vores datter, der går i gymnasiet, er i stigende grad optaget af, hvad hun spiser. Hun motionerer mere og er tynd. Hun er meget perfektionistisk og er mindre afslappet end tidligere, skriver et forældrepar

Kære brevkasse

Vi skriver, fordi vi er usikre på, hvor bekymrede vi skal være i forhold til vores yngste datter, som går i 2. g. Hun er nummer tre, og hun har en storesøster og en storebror. Den ene er begyndt på studiet, og den anden har lidt forskelligt arbejde for at tjene penge til en rejse. Hun har altid været en følsom pige med stor pligtfølelse, og alle hendes lektier og alle mulige andre ting skal altid være helt i orden. Hendes søskende har haft en mere afslappet tilgang til mange ting, selvom de også har en god ansvarsbevidsthed.

Det, der bekymrer os, er, at vi kan se, at vores datter også stiller store krav til, hvordan hun ser ud, og hun er igennem de seneste par år blevet mere og mere optaget af, hvad hun spiser, eller ikke spiser, kunne man måske skrive. Vi synes, det er fint at holde sig sund og spise fornuftigt, men vi synes, hun er for optaget af det på trods af, at hun er meget slank, ja, hun er nærmest ganske tynd. Og hun motionerer også mere, end hvad godt er, synes vi. Vi er ganske enkelt i tvivl om, hvordan vi skal tolke hendes situation, og hvad vi skal gøre.

Vi er bange for at puste et problem op, som måske ikke er der, og dermed være for bekymrede og komme til at sige ting eller handle på en uhensigtsmæssig måde. Modsat har vi talt om, om vi mon overser et problem, som vi skulle tage langt mere alvorligt. Sagt på en anden måde er vi usikre på, om vores datter har en form for snigende spiseforstyrrelse, eller om hun bare er meget perfektionistisk.