Selsing-parret: Vi provokerer ikke for sjov - vi kæmper en dødsensalvorlig kamp

Hver aften læser Rune Selsing højt for Eva. Det er en nyere tradition, der har til formål at erstatte tiden med hovederne langt inde i fjernsynet eller telefonen. For tiden læser de Jakob Knudsens bog ”Lærer Urup”. Foto: Jens Welding Øllgaard

Jeg tror, at mange bruger os som ventil. Vi siger det, mange kun tør tænke, fordi der stadig er en del stigma forbundet med at mene de ting, vi gør
Eva Agnete Selsing

De kontroversielle debattører Eva og Rune Selsing er begge filosoffer og voksede op med venstreorienterede forældre, men tilhører i dag den ydre højrefløj. De bor i det mondæne Gentofte, men kæmper for at give de svageste en stemme. Hvordan hænger det sammen? Hvad driver dem? Og hvilken pris følger der med at gå uforfærdet mod strømmen?

Forvirringen begynder foran huset. Deres navne står ikke på postkassen og heller ikke på døren. Der er bare en hvid dørklokke over en sort dørklokke, men efter et tryk på den hvide åbner Eva Selsing døren.

De har hemmelig adresse, forklarer hun. Ikke at de føler sig truet, det er mere et udtryk for rettidig omhu, for det er ikke et ukendt fænomen, at især højreorienterede debattører bliver udsat for hærværk og ubehagelige pakker fra folk med andre synspunkter. Og hun er – sammen med manden Rune – en af landets mest højreorienterede debattører. Helt derude i enden af det politiske væmmelighedshierarki, siger hun og griner. Forbi ultraliberalisterne og forbi Dansk Folkeparti, der taler uden at handle på de problemer, som er ved at splitte landet ad.

”DF er blevet for vattede,” siger hun. ”Det hele ender i strategi, fordi Thulesen Dahl gerne vil fremstå som alfaderlig statsministeremne, og det er frustrerende at se på, når nu det bliver stadig mere tydeligt, at især immigranterne truer vores sikkerhed og sammenhængskraft.”

Det er den slags udtalelser, der har gjort Selsingerne til to af tidens mest markante – og udskældte – stemmer i

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.