Prøv avisen

Søskendeparret Ellemann-Jensen: Vi skal ikke forklare hinanden så meget

Søskendeparret Karen og Jakob Ellemann-Jensen har det politiske liv som fællesskab i voksenlivet. – Alle fotos: Ditte Lysgaard Holm. Foto: Ditte Lysgaard Holm/ritzau

Selvom de voksede op hver for sig og ikke har den samme mor, er de tæt knyttet til hinanden. Søskendeparret Karen og Jakob Ellemann-Jensen tilskriver deres nære forhold, at deres forældre tog et aktivt valg om, at de skulle være søskende – og ikke mindst de lange sommerferier, de holdt sammen på Fyn

Artiklen er første gang udgivet 17. november 2017.

Der er et billede, som både Karen og Jakob Ellemann-Jensen har på deres telefon. Det er i sort-hvid og taget kort tid efter, at Jakob Ellemann-Jensen blev født i 1973. Han ligger i en stor, blød pude med sut i munden og kigger op på sin fire år ældre søster, der med store, begejstrede øjne kigger ned på ham.

At de begge har billedet på deres telefon, er måske egentlig meget sigende. Den tætte kontakt, der er mellem dem på det gamle billede, er forblevet uændret over ungdomsårene og ind i voksenlivet, hvor de blev kolleger på Christiansborg, da Jakob Ellemann-Jensen nogle år efter sin søster blev valgt ind som folketingsmedlem for Venstre i 2011. I dag er han politisk ordfører for partiet, og Karen Ellemann er minister for fiskeri, for ligestilling og for nordisk samarbejde.

Det er på hendes kontor, Kristeligt Dagblad møder søskendeparret. Ministerierne fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde har til huse i Udenrigsministeriets grå firkant på kanten af Christianshavn, og fra vinduerne er der udsigt ud over Københavns Havn. De gule havnebusser skyder sig igennem det blå vand, de spejler sig lysende i Den Sorte Diamants facade, og de to søskende står side om side og kigger ud over det hele.

Inden journalisten når at få stillet et spørgsmål endsige gjort det klart for de to Ellemann-søskende, hvad de gerne skulle nå omkring på den time, der er stillet til rådighed, er der noget, søskendeparret gerne vil have gjort klart.