Sorgen sat i relief

10 danskere om at blive overvældet af sorg. Og om at lære at leve med den

Psykoterapeut og erhvervskonsulent Louise Winther har indsamlet citater om sorg til bogen "Sagt om sorg". Læs et udvalg her.
Psykoterapeut og erhvervskonsulent Louise Winther har indsamlet citater om sorg til bogen "Sagt om sorg". Læs et udvalg her. .

Da psykoterapeut og erhvervskonsulent Louise Winther mistede sin far, begyndte hun at indsamle udtalelser om sorg i interview med kendte og ukendte fra aviser og blade.

Citatsamlingen er nu blevet udgivet i bogen "Sagt om sorg", der netop er udkommet på Forlaget Alfa.

Her er et uddrag af nogle af bogens mange citater.

"Det eneste, der hjælper, er et knus og et "hvordan går det?" Det, der gør allermest ondt, er at lade, som om det ikke er sket. At hun ikke er sket."

- Journalist Mia L. Rasmussen

"Der bliver længere mellem de helt svære dage, men når de kommer, er savnet lige så ætsende skarpt som i begyndelsen."

- Journalist Morten Rasmussen

Musiker og Sangerinde Anne Linnet.
Musiker og Sangerinde Anne Linnet.

"Når man mister nogen, man elsker, mister man også den del af sig selv, der var forbundet med vedkommende." 

- Sanger og musiker Anne Linnet 

Skuespilleren og manuskriptforfatteren Abelone Koppel.
Skuespilleren og manuskriptforfatteren Abelone Koppel. Foto: Malte Kristiansen

"Jeg har læst om en primitiv stamme, hvor man får lov at gå ud i junglen og sørge og være alene, når man har mistet nogen. Og når man kommer tilbage, får man et nyt navn, fordi man er blevet et andet menneske. Det er en smuk tanke, synes jeg. For det er man jo."

- Forfatter Abelone Koppel 

Eva Jørgensen - journalist,  forfatter og tv-vært. Fotograferet hjemme i privaten på Frederiksberg.
Eva Jørgensen - journalist, forfatter og tv-vært. Fotograferet hjemme i privaten på Frederiksberg. Foto: Thomas Lekfeldt/ info@thomaslekfeldt.com/ www.thomaslekfeldt.com

"I dag skal man helst være færdig med sin sorg efter to måneder, men det er man ikke, skal jeg hilse og sige. Sorg er, om ikke ildeset, så stigmatiserende. Det er et taberstempel."

- Journalist, forfatter og foredragsholder Eva Jørgensen 

Forfatter Julia Lahme. For nylig udkom hendes bog "Sig farvel". Julia Lahmes mor døde af kræft for fire år siden. Hendes bog handler om, hvordan man kommer sig over sorgen at miste.
Forfatter Julia Lahme. For nylig udkom hendes bog "Sig farvel". Julia Lahmes mor døde af kræft for fire år siden. Hendes bog handler om, hvordan man kommer sig over sorgen at miste. Foto: Pelle Rink

"Det er, som om der findes en form for sorgskala, hvor folk tænker 'helt ærligt, hun er jo ikke et barn, hvor meget kan man sørge over sin mor'?"

- Forfatter Julia Lahme 

Julie Brandt Dam, designer og datter af Erik og Margit Brandt.
Julie Brandt Dam, designer og datter af Erik og Margit Brandt. Foto: les@kaner.dk

"Det er lidt som at få flået huden af. Alle nerverne ligger bare dér på overfladen og er helt modtagelige." 

- Designer Julie Brandt 

Skuespiller Kirsten Olesen, interviewet til Berlingske's store portræt. Fotograferet i skuespilhuset d. 25 marts 2014
Skuespiller Kirsten Olesen, interviewet til Berlingske's store portræt. Fotograferet i skuespilhuset d. 25 marts 2014 Foto: Christian Liliendahl

"Jeg skal finde ud af, hvem jeg er, når jeg er alene". 

- Skuespiller Kirsten Olesen 

Martin Ferro-Thomsen har medvirket i redaioprogrammet De 6 Hatte med sin virksomhed Conferize. I Springboard beskriver vi virksomheden, udfordringerne og ambitionerne.
Martin Ferro-Thomsen har medvirket i redaioprogrammet De 6 Hatte med sin virksomhed Conferize. I Springboard beskriver vi virksomheden, udfordringerne og ambitionerne.

"Sorgen er et skræddersyet åg. Ingen anden kan bære det, og det bliver kun tungere, hvis du lader det ligge."

- Cand. mag. Martin Ferro-Thomsen 

Pernille Højmark og Sweethearts med gæstesolister MC Einar, Martin Brygmann og Allan Mortensen i Jazzhouse fredag 26. december 2013
Pernille Højmark og Sweethearts med gæstesolister MC Einar, Martin Brygmann og Allan Mortensen i Jazzhouse fredag 26. december 2013 Foto: Torben Christensen

"Jeg ville ønske, at jeg i mine 20'ere havde haft sørgebind på armen, så folk kunne se, at én af grundede til, at jeg var så voldsom og mærkelig, var, at jeg var i sorg. Så havde folk måske forstået mig bedre."

- Skuespiller Pernille Højmark