”Helbred min søn!”

For Kirsten Andersen har bøn spillet en afgørende rolle i troen på sønnens helbredelse

For Kirsten Andersen har bøn spillet en afgørende rolle i troen på sønnens helbredelse. Modelfoto.
For Kirsten Andersen har bøn spillet en afgørende rolle i troen på sønnens helbredelse. Modelfoto. Foto: iMAGINE - Fotolia.

Det har været fire hårde måneder for 58-årige Kirsten Andersen. I januar fik hendes 27-årige søn en kræftdiagnose: testikelkræft, som havde spredt sig til lungerne.

Som nærmeste pårørende har hun tilbragt mange timer på Rigshospitalet i København. I den periode blev hospitalets kirke et helle, og flere gange skrev hun i kirkens bønnebog. De nedskrevne bønner har ofte rummet både et råb om hjælp og taksigelser.

LÆS OGSÅ: Bønnebøger på vej på flere hospitaler

"Jeg har bedt meget, og har hele tiden Gud i baggrunden. Når jeg har skrevet en bøn, har jeg tænkt, at jeg har gjort noget. Det giver en styrke, at jeg kan komme til Gud med de ting, som gør mig urolig. Jeg oplever også, at Gud svarer. Vi har fået en fin behandling på Rigshospitalet, og al den hjælp og godhed vi har mødt, er på sin vis svar på bøn," siger hun.

Størstedelen af sit voksenliv har hun tilbragt i Ecuador, hvor hun stiftede familie og i 21 år var hjemmegående husmor med to børn.

"Det er et land uden den sociale sikkerhed, vi kender fra Danmark, så der lærer du at tro, for du kan ikke klare dig uden den støtte, som er i troen. Det er ikke sådan, at jeg tigger Gud om hjælp, men jeg deler med ham, hvordan jeg har det. Og når jeg tænker tilbage på de sidste fire måneder, så er der også enkelte dage, hvor jeg nærmest har tigget Gud om at gribe ind, fordi jeg virkelig har håbet, at min søn måtte komme gennem sygdommen," siger hun.

I dag passer Kirsten Andersen sit job som sosu-hjælper i Køge, mens sønnen rekreerer sig hos familien i Ecuador. Det ser ud til, at behandlingerne har virket.

"I disse dage takker jeg Gud i himlen, min datter og alle andre, der har hjulpet. Det er, som om min søn har fået livet igen, men selvfølgelig er der ikke noget, som er sikkert," siger hun.

nygaard@k.dk