Opskrifter
Lørdagsmad

Knæk nødden, før det er for sent

Valnøddehøsten har været god i år, og dagens opskrift er en inspiration til at få brugt lidt af den rige høst

Lørdagsmad

Markedets mærkelige fisk

Et levn fra middelalderens køkken bliver stadig anset for en delikatesse

Lørdagsmad

Tid til de dødes livretter

Til allehelgen i morgen kan man også mindes de døde i måltidet

Lørdagsmad

Gør kål på kålen

Blomkål er meget andet end kogt tilbehør. Den kan også spille hovedrollen

Lørdagsmad

Berus dig i dit æbletræ

Et overskud af æbler kan for eksempel anvendes til hjemmelavet cider, der giver æblerne liv og bid til vinteren

Lørdagsmad

Pasta med Karl Johan

Gå på svampejagt i skoven og find Karl Johan til denne skønne pastaret efter italiensk forbillede

Lørdagsmad

Morgenstund har knas i mund

Har man honning og gryn på hylderne, kan man let lave en müsli, som er en enkel og samtidig personlig værtindegave

Lørdagsmad

Når grisen ikke vil på gaflen

Mens vildsvin huserer udenfor, ryger en artsfælle i gryden med blommer, der giver en dejlig smag til sovsen

Lørdagsmad

Lagkage med blommer og brombær

Lagkagen er kommet for at blive, men den store kage bliver et problem, når børnene er flyttet hjemmefra

Lørdagsmad

Råmarineret squashsalat med ricotta

I dag begynder skabelsesperioden, hvor man takker Gud for årets høst. Årets modne squash tager taknemmeligt imod råmarinering i denne lækre salat

Lørdagsmad

Sommerens sidste jordbærkage

En tak til alle mødre og andre, som lærer os glæden ved at lave og opleve al slags mad

Lørdagsmad

Flamberede sommeraftener

Grillen må ikke tændes på grund af tørken. Men i køkkenet må der gerne flamberes – for eksempel figner – så ilden vælter op af pander og gryder

Lørdagsmad

Lørdagslaks er den bedste slags

Hvad blev der af lørdagskyllingen? Måske er den blevet erstattet af en fisk, der også er nem at tilberede og samtidig lækker til en varm sommeraften

Lørdagsmad

Gå bersærk med årstidens bær

Mens tørken tager livet af mange planter for tiden, så trives bær i varmen. Kombiner dem gennem tærte og cremer for en smag af dansk sommer

Lørdagsmad

Hjertet sukker efter artiskok

Ferien kalder på lette måltider, der kan nydes i godt selskab. Kogt artiskok med smør til er en snack, som gør godt for hjertet i mere end én forstand

Lørdagsmad

Minderne i pastasalaten

Pastasalater var på mode i 1980’erne og kan stadig være en glimrende ret, når man skal pakke en picnickurv eller finde på noget enkelt til grillmad

Lørdagsmad

Midsommer-mad med græshopper og kage

Verden over fejrer man midsommer med lokale retter, mens lærde diskuterer, hvad Johannes Døberen egentlig spiste

Lørdagsmad

Træd i spinaten!

Det er højsæson for spinat, der kan bruges til både morgen- og aftensmad

Lørdagsmad

De forbudte løg

Løg hører hjemme i de fleste køkkener. Men ikke alle bryder sig om løg, der for nogle buddhister og kinesere er lige så forbudt, som svinekød og skaldyr er for muslimer og jøder

Lørdagsmad

Kringle er en lille belønning

Nybagt kringle til morgenbordet er ikke uforenelig med en god nats søvn, for dejen kan nemlig langtidshæve i køleskabet

Lørdagsmad

Forelsket i et bløddyr

Blæksprutte er en gudespise, når det er friske havdyr behandlet med respekt og kærlighed

Lørdagsmad

Pinse med besværlige Uncle Joe

Mad må gerne være besværligt at have med at gøre, ligesom det er med kærligheden og livet

Lørdagsmad

Mørbanket klassiker er tilbage

Madanmeldere falder i svime over en wienerschnitzel fra det nordiske køkken. Retten har fået en genfødsel som et billede på en protestantisk madarv nord for alperne

Se flere

Jobmarked

Se flere jobopslag