Opskrifter
Lørdagsmad

Når grisen ikke vil på gaflen

Mens vildsvin huserer udenfor, ryger en artsfælle i gryden med blommer, der giver en dejlig smag til sovsen

Lørdagsmad

Lagkage med blommer og brombær

Lagkagen er kommet for at blive, men den store kage bliver et problem, når børnene er flyttet hjemmefra

Lørdagsmad

Råmarineret squashsalat med ricotta

I dag begynder skabelsesperioden, hvor man takker Gud for årets høst. Årets modne squash tager taknemmeligt imod råmarinering i denne lækre salat

Lørdagsmad

Sommerens sidste jordbærkage

En tak til alle mødre og andre, som lærer os glæden ved at lave og opleve al slags mad

Lørdagsmad

Flamberede sommeraftener

Grillen må ikke tændes på grund af tørken. Men i køkkenet må der gerne flamberes – for eksempel figner – så ilden vælter op af pander og gryder

Lørdagsmad

Lørdagslaks er den bedste slags

Hvad blev der af lørdagskyllingen? Måske er den blevet erstattet af en fisk, der også er nem at tilberede og samtidig lækker til en varm sommeraften

Lørdagsmad

Gå bersærk med årstidens bær

Mens tørken tager livet af mange planter for tiden, så trives bær i varmen. Kombiner dem gennem tærte og cremer for en smag af dansk sommer

Lørdagsmad

Hjertet sukker efter artiskok

Ferien kalder på lette måltider, der kan nydes i godt selskab. Kogt artiskok med smør til er en snack, som gør godt for hjertet i mere end én forstand

Lørdagsmad

Minderne i pastasalaten

Pastasalater var på mode i 1980’erne og kan stadig være en glimrende ret, når man skal pakke en picnickurv eller finde på noget enkelt til grillmad

Lørdagsmad

Midsommer-mad med græshopper og kage

Verden over fejrer man midsommer med lokale retter, mens lærde diskuterer, hvad Johannes Døberen egentlig spiste

Lørdagsmad

Træd i spinaten!

Det er højsæson for spinat, der kan bruges til både morgen- og aftensmad

Lørdagsmad

De forbudte løg

Løg hører hjemme i de fleste køkkener. Men ikke alle bryder sig om løg, der for nogle buddhister og kinesere er lige så forbudt, som svinekød og skaldyr er for muslimer og jøder

Lørdagsmad

Kringle er en lille belønning

Nybagt kringle til morgenbordet er ikke uforenelig med en god nats søvn, for dejen kan nemlig langtidshæve i køleskabet

Lørdagsmad

Forelsket i et bløddyr

Blæksprutte er en gudespise, når det er friske havdyr behandlet med respekt og kærlighed

Lørdagsmad

Pinse med besværlige Uncle Joe

Mad må gerne være besværligt at have med at gøre, ligesom det er med kærligheden og livet

Lørdagsmad

Mørbanket klassiker er tilbage

Madanmeldere falder i svime over en wienerschnitzel fra det nordiske køkken. Retten har fået en genfødsel som et billede på en protestantisk madarv nord for alperne

Lørdagsmad

Lidt syre til det søde

Der findes en blond variant af brownies, som ikke er spor svær at bage og med hindbær bringer sommerminder frem

Lørdagsmad

Renæssancens kulinariske dronning

Katarina af Medici tog sine livretter fra Toscana med til det franske hof og transformerede det franske køkken

Lørdagsmad

Sæt tænderne i foråret

Asparges, forårssild og blomkålspuré er Poul Joachim Stenders vårmiddags opvarmningsretter til det store afslutningsnummer: kærnemælksfromagen

Lørdagsmad

Kunsten at vente på den kvikkeste dessert

Den italienske dessert tiramisu er indbegrebet af nydelse, hvis den laves med den rette forståelse for kontrasters samspil

Lørdagsmad

Tyg på påsken med æg og lam

Ligesom en kylling bryder ud gennem en æggeskal, brød Jesus ud af graven påskemorgen. Læs eller genlæs Poul Joachim Stenders opskrift på påskelammet, der symboliserer Jesus, der besejrede døden

Lørdagsmad

Pluk ramsløg til ”majonæsen”

Mayonnaisen hører sig til på et godt påskebord. Den kan opgraderes med sæsonens første spæde salat, ramløg

Lørdagsmad

Med Sophia Loren i køkkenet

Den nu 84-årige filmstjerne er glad for at lave mad såsom denne ragù-klassiker fra barndomsbyen Napoli

Se flere

Jobmarked

Se flere jobopslag

Læserklub