Opskrifter
Lørdagsmad

Træd i spinaten!

Det er højsæson for spinat, der kan bruges til både morgen- og aftensmad

Lørdagsmad

De forbudte løg

Løg hører hjemme i de fleste køkkener. Men ikke alle bryder sig om løg, der for nogle buddhister og kinesere er lige så forbudt, som svinekød og skaldyr er for muslimer og jøder

Lørdagsmad

Kringle er en lille belønning

Nybagt kringle til morgenbordet er ikke uforenelig med en god nats søvn, for dejen kan nemlig langtidshæve i køleskabet

Lørdagsmad

Forelsket i et bløddyr

Blæksprutte er en gudespise, når det er friske havdyr behandlet med respekt og kærlighed

Lørdagsmad

Pinse med besværlige Uncle Joe

Mad må gerne være besværligt at have med at gøre, ligesom det er med kærligheden og livet

Lørdagsmad

Mørbanket klassiker er tilbage

Madanmeldere falder i svime over en wienerschnitzel fra det nordiske køkken. Retten har fået en genfødsel som et billede på en protestantisk madarv nord for alperne

Lørdagsmad

Lidt syre til det søde

Der findes en blond variant af brownies, som ikke er spor svær at bage og med hindbær bringer sommerminder frem

Lørdagsmad

Renæssancens kulinariske dronning

Katarina af Medici tog sine livretter fra Toscana med til det franske hof og transformerede det franske køkken

Lørdagsmad

Sæt tænderne i foråret

Asparges, forårssild og blomkålspuré er Poul Joachim Stenders vårmiddags opvarmningsretter til det store afslutningsnummer: kærnemælksfromagen

Lørdagsmad

Kunsten at vente på den kvikkeste dessert

Den italienske dessert tiramisu er indbegrebet af nydelse, hvis den laves med den rette forståelse for kontrasters samspil

Lørdagsmad

Tyg på påsken med æg og lam

Ligesom en kylling bryder ud gennem en æggeskal, brød Jesus ud af graven påskemorgen. Læs eller genlæs Poul Joachim Stenders opskrift på påskelammet, der symboliserer Jesus, der besejrede døden

Lørdagsmad

Pluk ramsløg til ”majonæsen”

Mayonnaisen hører sig til på et godt påskebord. Den kan opgraderes med sæsonens første spæde salat, ramløg

Lørdagsmad

Med Sophia Loren i køkkenet

Den nu 84-årige filmstjerne er glad for at lave mad såsom denne ragù-klassiker fra barndomsbyen Napoli

Lørdagsmad

Fyldig suppe til fastetiden

Daal er en klassiker i det indiske køkken og kan også tilberedes, så det bliver en mættende vegetarisk suppe med kartofler og gulerødder

Lørdagsmad

Omvendt faste: Prøv med rosa oksekød og rødvin

I fastetiden vurderes tilværelsen, og om man til hverdag virkelig nyder livet til Guds ære. For de forsagende kan man derfor gøre noget andet med en god oksesteg og et godt glas rødvin

Lørdagsmad

Klejn at skue, men giver stor smag

Ansjosen er både hadet og elsket. På eksempelvis en klassiker fra Provence kommer den til sin ret

Lørdagsmad

Carbonara ifølge italiensk mester

I det italienske køkken handler det om kvalitet af ingredienser og nænsom tilberedning

Lørdagsmad

Lad januar gå i banankage

Overmodne bananer og mørk chokolade gør denne ”grønne” kage til en langstrakt nydelse

Lørdagsmad

Skyd nytåret ind med en smag af havet

Drop raketter og brug pengene på et festfyrværkeri af en middag. Her er et forslag til de indledende nytårsretter

Lørdagsmad

Krøstekål på thybomål

Hvad skal man spise lillejuleaften? Til formålet genoplives en gammel egnsret bestående af hvidkål

Julebag

Madhistoriker: Julesmåkager er et nyere fænomen

Oprindeligt kogte og ikke bagte man småkager. I dag er det først og fremmest den kogte klejne, vi holder fast i. Men ligesom alle andre småkager har klejnen slet ikke sin oprindelige rod i julen, siger madhistoriker Bettina Buhl

Lørdagsmad

Italiensk pasta er for viderekomne

Der er mange forskellige pasta-arter, og især for en italiener er det vigtigt at matche sovs og pasta rigtigt

Se flere

Jobmarked

Se flere jobopslag

Læserklub