De fleste højtider er forbundet med alverdens lækkerier. Find inspiration og opskrifter til alle årets kristne højtider i dette tema. Her finder du også Kristeligt Dagblads bedste opskrifter – sorteret efter sæson og højtid. Velbekommen!
Den bedste brownie, den bedste hummus eller gryderetten, som kan mætte familien. Her er samlet de ti bedste opskrifter fra Kristeligt Dagblads arkiv fra forførerens brownies til varme hveder. God fornøjelse
Poul Joachim Stender foreslår, at man i helligtrekongertiden forsøger sig med noget persisk mad. Efter traditionen kom de tre hellige konger nemlig fra Persien
ENKELT OG HURTIGT: Ifølge Benedikts klosterregel skal kristne vogte sig for overspisning. Fasten varer hele året og betyder blandt andet forbud mod at spise dyr med fire fødder
Ligesom en kylling bryder ud gennem en æggeskal, brød Jesus ud af graven påskemorgen. Læs eller genlæs Poul Joachim Stenders opskrift på påskelammet, der symboliserer Jesus, der besejrede døden
Halloween Sydamerikanerne har længe spist dem, og nordamerikanerne har længe fejret halloween med dem. Græskar. Store og orange er de nu for alvor også kommet til Danmark, og hvorfor ikke få fuldt udbytte af dem i lækre retter, hvis man alligevel skærer de skræmmende, lysgivende hoveder ud?
Til hanukkah er det udbredt at spise latkes, de jødiske kartoffelpandekager, som stammer fra Østeuropa. Her får du en opskrift på den fedtede delikatesse
Kåre Gade opdager, at der ikke kommer gæster i Påsken - og hvad gør man så, når der kun er to til den traditionelle påskemiddag? Få svaret i følgende opskrift, der er hentet fra kogebogen "Kærlighed og kalvebrisler"
I ramadan-måneden faster verdens muslimer hele dagen. Men når solen går ned, samles de om middagsbordet til et væld af traditionelle retter. Få en smagsprøve her
Måske er de kuldslåede huse forklaringen på englændernes naturstridige begejstring for karry, som giver varmen indefra, ikke mindst i en skoldhed vintersuppe
Grønt er det nye sort i køkkenet, lyder det fra madprofeter. Om forudsigelserne holder, er for tidligt at dømme, men efter juledagene er en enkel ret med linser en velkommen spise
Forbruget af kartofler er faldet drastisk i de senere år. Men den gullige rodfrugt, der før i tiden var standardspise, er fortsat værd at sætte tænderne i
Med alt det animalske fedt, vi skyller af tallerkenerne, hvordan ser der så ikke ud i vores hovedkranspulsårer? Kåre Gade beslutter at blive veganer, efter han har renset køkkenafløbet
Chokolade, kager og ikke mindst moules frites. Belgiens kulinariske oplevelser kan være søde som sunde, men et er sikkert. Flamsk- som fransktalende tager det seriøst, og resultatet er udsøgt
Den er sund, bæredygtig og frit tilgængelig for danskerne. Tang kan anvendes på mange smagfulde måder. Alligevel er algen endnu ikke blevet en integreret del af den danske madkultur
Varme drikke, tunge retter og fyldige supper efteråret indbyder til mange gode madoplevelser. Find her inspiration fra listen over ti lækre efterårsretter fra Kristeligt Dagblads arkiv
Poul Joachim Stenders italienske svigerdatter, Zita, har lært ham at lave italienske pizzaer. Når det kommer til råvarernes kvalitet, er hun som de fleste italienere kompromisløs