Prøv avisen

Bag en omgang fastelavnsboller

Fastelavnsbollerne kan pyntes med både flormelis, glasur eller flødeskum. Foto: Niels Christensen/ritzau.

Fastelavnsbollerne kan pyntes med både flormelis, glasur eller flødeskum.

Snart er det fastelavnssøndag, og hvad er så mere nærliggende end at bage en omgang lækre fastelavnsboller? Her er en opskrift til de bagelystne.

Opskrift på fastelavnsboller

Til dejen:

100 gram smeltet smør eller margarine
450 gram hvedemel
50 gram sukker
1 tsk salt
2,5 dl piskefløde
25 gram gær

Til fyldet

100 gram marcipan
æggehvider til pensling
flormelis til pynt

Fremgangsmåde

Margarinen smeltes, og fløden hældes i den, så den bliver lun. Gæren opløses i lidt af den lune fløde. Al væsken blandes med salt, sukker og mel. Dejen æltes sammen og hæver tildækket i cirka 45 minutter.

Rul dejen ud med let hånd på et melet bord i cirka en centimeters tykkelse. Skær den i firkanter på 10 gange 10 centimeter. Læg lidt marcipan på hvert dejstykke. Luk firkanterne sammen og form dem til boller. Stil dem på sammenføjningen, pensl dem med sammenpisket æggehvide og lad dem efterhæve på pladen. Bollerne bages cirka 12 minutter ved 210 grader. De afkølede boller pyntes med flormelis eller kageglasur.