Mand fragtede tyvekoster for millioner til Rumænien

En 33-årig rumænsk mand brugte sit netværk af tyve til at skaffe hælervarer, som han smuglede til Rumænien.

En herboende rumænsk 33-årig mand er blevet idømt tre års fængsel og udvisning af Danmark for altid.

Det har Københavns Byret afgjort torsdag.

Anklageskriftet, som beskriver anklagerne imod manden, er 134 sider langt. Forseelserne er alle hæleri eller forsøg på hæleri. Manden var tiltalt for 174 forhold af hæleri og forsøg på hæleri og er dømt i fuldt omfang.

Sagens anklager, Andreas Juhl, er glad for sagens udfald.

- Det er jeg godt tilfreds med. Det var jo min påstand, at han skulle udvises for bestandig og skulle have en lang fængselsstraf.

- Og med den her sagstype, hvor det er hæleri, er det en af de største sager, vi overhovedet har haft - i hvert fald i omfang. Der har været sager med større beløb, men så har det været færre genstande, som var meget værd, siger han.

Politiet vurderer, at kosterne stammer fra omkring 150 tyverier og indbrud i 2020 og 2021. Manden brugte sit netværk i en gruppe af tyve til systematisk at købe de koster, de stjal.

- Det kan vi se på hastigheden, han får fat i tingene. Det går meget hurtigt, så det har været fuldstændigt systematiseret, at han køber tingene af dem. Og de vidste, at de kunne afsætte deres ting ved ham.

- Så har han fået smuglet det ud af landet i fragtvogne til nogle lagre i Rumænien, som også var meget organiseret.

Manden havde ifølge anklageren både videoovervågning på lagrene og folk, der tog mod varerne, når de kom, og satte dem på hylder som i et lager.

Herfra solgte manden varerne videre i Rumænien. Kosterne var alt fra sølvtøj til værktøj og telefoner.

I anklageskriftet blev kosterne vurderet til 3,8 millioner kroner. Retten vurderede, at manden har hælet varer for flere millioner kroner uden at komme nærmere ind på det præcise beløb.

Den 33-årige har siddet varetægtsfængslet siden 4. februar sidste år. Han tog mod dommen.

/ritzau/