Mand idømt anbringelse for drabsforsøg med køkkenkniv

I februar overfaldt en 40-årig mand en 35-årig mand med en køkkenkniv. Den 40-årige er nu idømt anbringelse.

En 40-årig mand er torsdag ved Retten i Viborg blevet idømt anbringelse på ubestemt tid. Den 40-årige er dømt for drabsforsøg på en 35-årig mand natten til 9. februar i år.

Det skriver Midt og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den 40-årige stak og snittede den 35-årige flere gange med en køkkenkniv i halsen i Salling. Den 35-årige var i livsfare efter overfaldet.

Den nu dømte mand blev anholdt få timer efter drabsforsøget.

Ud over drabsforsøget fandt retten manden skyldig i fem andre forhold, blandt andet trusler, vold og blufærdighedskrænkelse. Anbringelsen sker på en psykiatrisk afdeling.

Pia Koudahl, der har ført sagen for anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi, er godt tilfreds med sagens udfald.

- Jeg er tilfreds med, at retten har været enig med anklagemyndigheden i, at der var tale om drabsforsøg, ligesom jeg er tilfreds med, at retten fulgte anklagemyndighedens påstand om anbringelse på psykiatrisk afdeling uden at fastsætte en længstetid for den dømtes foranstaltning, siger hun i pressemeddelelsen.

Den 40-årige mand har bedt om betænkningstid i forhold til, om han vil anke dommen. Han har siddet varetægtsfængslet siden sin anholdelse 9. februar.

/ritzau/