Sagen om Massoud Fouroozandeh

Massoud Fouroozandeh. Til BM FRI

Debatten om den iranskfødte migrantpræst fra Fyn Massoud Fouroozandeh er en af årets mest kontroversielle kirkepolitiske sager.

Massoud Fouroozandeh blev i 2011 ansat i folkekirken i en tre-årig stilling, blandt andet som brobygger til indvandrerkristne og præst i den kristne bevægelse for iranere, Church of Love.

Han har døbt over 100 muslimske konvertitter, og i flere tilfælde har han døbt dem uden at sikre, at de blev medlemmer af folkekirken. En praksis, biskop i Fyens Stift Tine Lindhardt med samtlige biskoppers opbakning har påbudt ham at stoppe med.

Søndag den 14. september holdt han sin afskedsprædiken. Stillingen som migrantpræst blev genopslået for en ny tre-årig periode, men han valgte ikke at søge den, fordi indholdet af stillingen efter hans udsagn er ”en indirekte måde at lukke og slukke migrantarbejdet” på.

Sagen har skabt voldsom debat og udlægges af nogle som en kirkekamp mellem dem, der ønsker mission til omvendelse af muslimer, og dem, der støtter et mere dialog-orienteret arbejde.

Læs alt om sagen her.

Indvandrerpræstens kamp mod systemet

gottfred@k.dk,  

I søndags holdt Massoud Fouroozandeh sin afskedsprædiken i Sankt Hans Kirke. Han er blevet en af det seneste års mest debatterede kirkepersoner og har oplevet flere holdningsændringer og modstridende synspunkter hos biskopper i løbet af sine tre år i folkekirken Læs mere


Mere fra Massoud-sagen