Prøv avisen

Danmarks kloge kanal skal nu sende hele døgnet

DR-vært Mikkel Bertelsen.

DR 2 sendte i lørdags højdepunkter fra de seneste 16 år. Jeg så nogle af dem, fordi DR 2 er en glimrende, tankevækkende og klog kanal, som har haft mange gode programmer igennem tiderne.

Vi fik et gensyn med Uffe Ellemann-Jensen, som var på fluefiskeri i Jylland. Et gensyn med en række skrappe kvinder i Sådan er kvinder, og det var selvfølgelig Trine Gregorius, Hella Joof, Karen Thisted og en række andre madammer, der er kendt for at sige tingene ligeud.

Vi fik også et gensyn med Mik Schack og Hjemmeservice, som dengang var et af mine favoritprogrammer. Et kultprogram, hvor Mik tog den danske madkultur under kærlig behandling og viste os, hvordan vi kunne sætte mere kulør på hverdagsmaden. I programmet var der lækre tyske retter som sauerkraut, kogt flæsk og pølser. Vi hørte alt om, hvordan man laver disse forskellige retter herunder hvilke der smager af armsved, og hvilke der er helt perfekte. Selv elsker jeg østrigsk mad, der også byder på andet end sauerkraut.

En af Miks gæster var Christine Antorini (S), som smagte en rigtig Mik-score-ret. Jeg er ikke sikker på, at hun virkelig mente, det var en score-ret, men hun syntes nok ikke, hun kunne være bekendt at sige andet. Et underholdende program med god humor.

Vi fik også et gensyn med Mikael Bertelsen og De uaktuelle nyheder. Det var også et af de meget populære programmer og hylende morsomt. I indslaget havde Bertelsen inviteret Morten Messerschmidt (DF) i studiet. Dengang var han ikke politiker, men formand for Dansk Folkepartis Ungdom og stod i spidsen for en bevægelse, der skulle bekæmpe socialismen i Danmarks Radio. Det var en ung Messerschmidt, men han var, som nu, virkelig god til at argumentere.

LÆS OGSÅ: Kampen om klimaet spidser til

Det er svært at gengive den gode humor i programmet, men for eksempel foreslår Bertelsen, at Messerschmidt kan straffe ham, hvis han går over stregen. Men det vil Messerschmidt ikke. Han mener ikke, det bør være nødvendigt med straf, da man må kunne argumentere for sin sag. Programmet forløber ret absurd.

Det var sjovt at se genudsendelserne. Det bliver spændende at følge med i denne uge, når DR 2 bliver Danmarks nye kanal med samfundsdebat og perspektiverende nyheder hele døgnet. Hvis det ikke var på grund af persongalleriet af mennesker, der står bag, ville jeg sætte spørgsmålstegn ved, om det nu også er det, Danmark har brug for. Endnu en 24-timers kanal. I forvejen har vi TV2 News og TV 2 Lorry. DR Update kunne som bekendt ikke hamle op med konkurrencen.

Det skal alligevel nok blive rigtig interessant med værter som Martin Krasnik, Nynne Bjerre, Niels Krause-Kjær, Adam Holm og mange andre. De er dygtige, kan stille skarpt på samfundsproblematikker og har fingeren på pulsen.

Nyheds-, aktualitets- og debatstoffet vil i øvrigt blive ledet af Christoffer Guldbrandsen, som har en helt unik evne til at sætte væsentlige samfundsproblematikker til debat. Der skal nok være masser af spændende kant på den nye kanal.