Taknemmelig hilsen til P1's Dorte Krogsgaard

Hun er energisk og altid veloplagt. I tidens løb har Dorte Krogsgaard interviewet utallige politikere, meningsdannere, eksperter og kunstnere. Leif Hjernøe takker for godt værtsskab

Leif Hjernøe sætter stor pris på Dorte Krogsgaards energiske og veloplagte måde at være radiovært på.-
Leif Hjernøe sætter stor pris på Dorte Krogsgaards energiske og veloplagte måde at være radiovært på.- . Foto: Agnete Schlichtkrull/DR.

SOM TROFAST BRUGER af P1's morgenprogrammer har jeg længe sat stor pris på studievært Dorte Krogsgaards energiske og veloplagte måde, hvorpå hun siden 2007 har været med til at formidle de vidt forskellige stofområder, der til hverdag fra klokken 06.03 til 9.00 behandles i løbet af dagens indslag i ”P1 Morgen”.

Hele juli måned har Dorte Krogsgaard endvidere været vært i den efterhånden traditionsrige årlige udsendelsesrække ”Sommergæsten på P1”.

I løbet af 25 afsnit får 25 personligheder her hver en lille time til at fortælle om deres liv, og ”det, de brænder for”, som der står i omtalen af seriens målsætning.

Heraf fremgår også, at udsendelserne byder på en skønsom blanding af holdninger, viden og erfaringer. Som der lidt selvkritisk står: ”Fælles for dem alle er dog den ærlighed og det nærvær, der ikke altid er plads til i mediesuppens daglige simren.”

Apropos det dér med den tidsmæssige plads, så er det problematisk, at samtalerne åbenbart ifølge programseriens idégrundlag skal blandes med musik, som dagens gæst er sat til at udvælge.

Det er unoder, som må skyldes påvirkning af lignende distraherende uvaner med musikalsk opsplitning af tv-udsendelser.

Men det forhold skal nu ikke tilsløre, at det også i år har været en glæde at høre alle udgaver af ”Sommergæsten på P1”. Det har kunnet lade sig gøre, fordi programmerne også enten har kunnet høres lige efter midnatsradioavisen eller på nettet.

Dér kan man blandt andet også læse om, hvordan Dorte Krogsgaard på både P1, P3, P4, TV-Avisen og DR 2's ”Deadline” i tidens løb har interviewet utallige politikere, meningsdannere, eksperter og kunstnere og styret mangeartede debatter om samfundsforhold.

Hun er tilmed fortrolig med forlagsbranchen og har stået for forfatterarrangementer, festivaler og bogmesser.

Dorte Krogsgaard har et bifag i filmvidenskab fra Københavns Universitet og en journalistuddannelse fra Danmarks Journalisthøjskole.

Det mærkedes i sidste uge under samtaler med Iben Nagel Rasmussen (datter af Ester Nagel og Halfdan Rasmussen) fra Odin Teatret i Holstebro og dagen før med satirikeren Lisbeth Wulff, der til vinter debuterer på DR 2 som forfatter til en tv-serie.

Bemærkelsesværdig var også samtalen med DBU's administrerende direktør, Claus Bretton-Meyer, der blev præsenteret som troende katolik, og som meget åbent fortalte om at være troende i et ellers gudløst samfund.

Sådan er det gået fra dag til dag med stærke personligheder og originaler som for eksempel cirkusdirektør Søren Østergaard, kendt for sine skikkelser som Smadremanden og Bager-Jørgen i sit Zirkus Nemo. At han også er skuespiller, burde han være meget mere kendt for, synes han også selv.

Tak til Dorte Krogsgaard for godt værtskab. Og held og lykke til Pia Røn, der fra og med denne uge har overtaget det ansvarsfulde job, og som - at dømme efter denne uges første udsendelser - synes at leve flot op til kravene!

Leif Hjernøe er forfatter og foredragsholder