Prøv avisen

Andst Sogn: Mange stemte i lille sogn

I Andst Kirkes menighedsråd er man parat til at gøre noget for de unge i sognet. Også selvom der ikke er repræsentanter for de helt unge generationer i menighedsrådet, hellere ikke efter valget. (Arkivfoto: Harte Kirke ikke langt fra Andst) Foto: CLAUS FISKER Denmark

Den grundtvigske Borgerlisten har nu flertallet i menighedsrådet, men lægger op til samarbejde med den missionske liste

I Andst Kirkes menighedsråd er man parat til at gøre noget for de unge i sognet. Også selvom der ikke er repræsentanter for de helt unge generationer i menighedsrådet, hellere ikke efter valget.

Den grundtvigske Borgerlisten løb med 231 stemmer, mens den missionske Sognelisten fik 130 stemmer. Næsten 27 procent af de stemmeberettigede fandt vej omkring stemmeurnerne.

SE TEMA: Menighedsrådsvalg 2012

Resultatet betyder, at den grundtvigske Borgerlisten cementerede sit flertal med fire mandater i forhold til den missionske, som nu råder over to mandater.

Det rokker ikke ved det gode samarbejde i menighedsrådet, som ifølge den nuværende formand, Adda Hansen fra Borgerlisten, skal videreføres i de næste fire år. Selvom hun har passeret de 70 år så er hun spidskandidat til formandsposten.

Der har altid været et godt samarbejde i menighedsrådet og jeg har i de 20 år, jeg har været med, ikke oplevet noget ubehageligt, siger Adda Hansen.

I den forløbne periode har de to lister samarbejdet om et nyt varmeanlæg i kirken, en flisegang op til kirkens dør og nye klinker i kirkerummet, som stammer fra Middelalderen. Projekterne har betydet en del omkostninger for sognets pengekasse, men takket være omhyggelig administration har økonomien det godt, siger Adda Hansen.

I den kommende periode vil vi gerne have flere unge i kirke, og derfor har vi inden valget besluttet at indføre dåbshandlinger to gange om året. Vi har hørt fra unge forældre, at de gerne vil holde dåb om lørdagen og den ene gang vi har prøvet det var en positiv oplevelse. Vi skal jo prøve at forny os og ikke bare køre rundt i den gamle trummerum. Derfor forsøger vi også at åbne kirken, som et sted man godt kan komme uden at det er til gudstjeneste, siger Adda Hansen.

Derfor kan man i Andst kirke finde et lejlighedskor på 20 personer, pizza-gudstjeneste for børn og forældre, læsekreds med op til 20 deltagere og salmesangsaftener hvor der kan komme 70 deltagere.

Det er ikke så dårligt for en lille by og vi har aldrig messefald, siger Adda Hansen.

Eneste dråbe malurt i bægeret er et forøget antal udmeldelser af folkekirken gennem det seneste år. Adda Hansen mener, at forklaringen skal findes i modstand mod vielse af homoseksuelle par, men der er også en del som forlader folkekirken af skattemæssige årsager.

Andre læser lige nu