Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at læse alle artikler

Glemt adgangskode? Klik her.

MINDEORD: Ved biskop Johannes W. Jacobsens død, 77 år, Skodsborg, skriver generalsekretær for Kirkefondet, Kaj Bollmann, følgende mindeord:

Da Kirkefondet i november holdt repræsentantskabsmøde i Lyngby, deltog biskop Johannes W. Jacobsen for første gang efter i en årrække at have måttet sende afbud pga. sit eget og sin hustrus svigtende helbred. Biskop Jacobsen sad i Kirkefondets bestyrelse fra 1961 til 1968 og var formand for repræsentantskabet fra 1968 til 1980. Siden 1980 var han livsvarigt repræsentantskabsmedlem. Han fulgte Kirkefondets arbejde med en aldrig svigtende interesse og opmærksomhed. Når han sendte afbud, med et håndskrevet og personligt brev, var det ledsaget af ønsket om Guds velsignelse over Kirkefondets arbejde - og det ønske var oprigtigt og dybtfølt, ikke nogen tom frase for ham - og af bemærkninger, der viste, at han trods afstanden fulgte Kirkefondets udvikling nøje. Det årlige julebrev til kontoret var heller ikke bare et hastigt nedkradset »glædelig jul«, men et langt brev, der bar præg af engagement og omsorg. Repræsentantskabsmødet i Lyngby var præget af relativt få deltagere og af drøftelsen af Kirkefondets anstrengte økonomi. Biskop Jacobsen tog ordet én gang under mødet. Men det var til gengæld med et meget personligt indlæg, der løftede hele mødet ud over de praktiske spørgsmål og genvordigheder og holdt os fast på det væsentlige i vores opgave. Jeg tror, alle deltagere oplevede det som en stor opmuntring, at han med den vægt, der lå i hans mangeårige erfaringer fra dansk kirkeliv - som biskop, som organisationsmand og som dybt engageret i menighedens liv og vækst - gav Kirkefondets nuværende aktive et varmt skulderklap med opbakning til de initiativer, som præger Kirkefondet i dag. »En røst fra fortiden« kan være noget meget positivt og stærkt, når den kommer fra et menneske, der ikke har lukket øjne og ører for nutidens vilkår. Vi er taknemlige for, at vi nåede at have biskop Jacobsen med på vores repræsentantskabsmøde endnu en gang inden hans død, og vi mindes ham og hans indsats i Kirkefondet og i dansk kirkeliv i det hele taget med ærbødighed.

MINDEORD: Ved folkedanserleder Ragna Tangs død, 87 år, Holmsland, skriver Aage Petersen, Herning, følgende mindeord:

Gennem ikke mindre end 30 år har jeg og tusinde af unge til alkoholfrie ungdomstræf og kammeratskabsaftener i Herning Kongrescenter oplevet Ragna Tang og Spillemænd til en positiv indsats omkring folkedans, livsglæde og livskvalitet til Ragna Tangs gode vestjyske dialekt, og vi er gået fra disse månedlige aftener med vitamin til hverdagens gøremål. Ragna Tang var et trofast menneske, helt nede på gulvet, som man siger, men tog også gerne imod klapsalver fra de mange unge fra nær og fjern. Som Piet Hein siger: »Den Guds klarsyn falder på - ser det store i det små.« Når jeg kommer ud til forskellige ting, bliver Ragna Tangs person altid taget frem, og så følger der gerne et smil med. Tankerne går også til trofaste Hans Tang og familie - gode minder for livet. Æret være Ragna Tangs minde.