Endnu et offer for Se og Hør-sagen

Juraprofessor Linda Nielsen trækker sig fra Allerfonden efter 10 år som formand på grund af utilfredshed med de forestående eksterne undersøgelser

LInda Nielsen er blevet beskyldt for en ”uheldig dobbeltrolle”, fordi hun ud over at have været formand for Allerfonden også er formand er for Det Kriminalpræventive Råd.
LInda Nielsen er blevet beskyldt for en ”uheldig dobbeltrolle”, fordi hun ud over at have været formand for Allerfonden også er formand er for Det Kriminalpræventive Råd. . Foto: Leif Tuxen.

10 år nåede juraprofessor Linda Nielsen i posten som bestyrelsesformand i Allerfonden, der ejer en stor del af Aller, Skandinaviens største ugebladskoncern, inden hun i går valgte at trække sig af samvittighedsgrunde.

Aller har de seneste par uger været i vælten, fordi koncernen blandt andet udgiver ugebladet Se og Hør, som er blevet afsløret i at betale en centralt placeret kilde for at lække personlige oplysninger om kendte.

Afsløringerne har nu fået den 62-årige juraprofessor og rektor på Københavns Universitet Linda Nielsen til at stoppe som formand. Hun er efter eget udsagn ikke tilfreds med omfanget af de forestående eksterne undersøgelser, der skal finde sted i Aller, og derfor vil hun fremover ikke være i bestyrelsen.

Afgangen sker også, efter at Linda Nielsen er blevet kritiseret for sit formandskab, da hun ud over at være formand i Allerfonden også er formand for Det Kriminalpræventive Råd. En kombination af formandsposter, som Venstres Karsten Lauritzen i dagbladet Berlingske har kaldt en ”uheldig dobbeltrolle”.

Linda Nielsen er uddannet jurist fra Københavns Universitet, hvor hun også besad posten som rektor i perioden 2002-2005.

I 2007 blev hun valgt som præsident for Kræftens Bekæmpelse, og samme år blev hun ridder af Dannebrog.

Hun har gennem årene været medlem af en lang række råd, heriblandt Adoptionsrådet, Pensionsmarkedsrådet, Nordisk Komité for Bioetik, Globaliseringsrådet og Det Etiske Råd, hvor hun var formand i perioden 1997-1999. Hun har skrevet en lang række artikler og bøger om emner inden for bioteknologi, etik og ret.

Hun har tre børn og bor i Klampenborg sammen med markedschef Kjeld Eklund.