Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at læse alle artikler

Glemt adgangskode? Klik her.

Portræt

Liv og værk er ét for Ulrikkeholm

For Majbritte Ulrikkeholm smelter liv og arbejde sammen. Foto: og arkiv.

Majbritte Ulrikkeholms sange og romaner smelter sammen og kredser ofte om hendes egne oplevelser. I dag fylder hun 50 år

Sangeren, sangskriveren og forfatteren Majbritte Ulrikkeholm er født i Bramming og har gennem de seneste mere end 20 år udgivet 14 album og 10 bøger, som både tæller romaner, fagbøger og erindringsbøger.Allerede som barn begyndte Ulrikkeholm at skrive sange og optrådte med gruppen Rødderne. Hun sang gospel i Etta Camerons kor, og i 1991 debuterede hun på cd med gruppen Ladies First.

Efter debuten med Ladies First gik hun solo og udgav i 1994 ”Majbritte Ulrikkeholm”, der var præget af gospeltiden. ”Rain” udgav hun året efter, og i 1996 fulgte ”Sange til Elisabeth”.

Mens hun fortsatte sin sangkarriere, begyndte Ulrikkeholm at skrive romaner. I 1997 debuterede hun som forfatter med erindringsromanen ”Ind i min himmel”.

Bogens titel er hentet fra ”Sange til Elisabeth”, og der er en tæt sammenhæng mellem sange og roman.

For at overleve sin traumatiske barndom må erindringsromanens hovedperson opbygge fortrængninger og myter, der i løbet af bogen må falde bort for at give plads til en ny begyndelse. Bogen er efter sigende delvis selvbiografisk.

Med romanen ”Marias mirakel” fra 1999 bevæger forfatteren sig længere ind i den magiske, spirituelle og mystiske verden, som hun senere er blevet kendt for.

For Majbritte Ulrikkeholm smelter liv og arbejde sammen.

”Det lyder aparte for nogle mennesker, men jeg elsker mit arbejde så meget, at der ikke er nogen grænse mellem arbejde og fritid for mig,” har hun udtalt til Berlingske.Hos Ulrikkeholm bliver drøm og virkelighed ét, og med erindringsromanen ”Tilbage til jorden” fornyede hun på sin egen måde genren. I 2005 udgav hun romanen ”Den perfekte elsker”.

Ulrikkeholm er optaget af meditation og holder kurser i sang og skrivning, åndedræt og kropsbevidsthed.I 1998 blev ”Sange til Elisabeth” belønnet med et treårigt arbejdslegat fra Statens Kunstfond, som begrundede legatet med Ulrikkeholms evne ”til at få det enkle danske sprog til at blomstre og skabe billeder”.