Matadors alsidige stemme

Ole Andreasen, tidligere medlem af Europa-Parlamentet og underdirektør i Carlsberg, fylder 75 år i dag

Ole Andreasen som mange husker ham fra tiden på TV-Aktuelt og TV-Avisen. Ole Andreasen lagde stemme til ”Matador”-introerne.
Ole Andreasen som mange husker ham fra tiden på TV-Aktuelt og TV-Avisen. Ole Andreasen lagde stemme til ”Matador”-introerne. .

Som tidligere studievært, chefredaktør, underdirektør og EU-Parlamentsmedlem har Ole Andreasen talt med stor vægt gennem det meste af sit arbejdsliv.

Alligevel huskes hans stemme af de fleste danskere for de 24 introer, han indtalte til hvert afsnit af tv-serien ”Matador”. En tjans, som seriens instruktør, Erik Balling, i øvrigt noget utraditionelt aflønnede med seks flasker god whisky.

Ole Andreasen startede sin journalistiske karriere i 1958 som elev på Vestkystens folketingsredaktion.

Siden kom han til både Børsen, Kristeligt Dagblad, Venstres Pressebureau og til Danmarks Radio i 1963, hvor han gennem 12 år var politisk medarbejder ved TV-Aktuelt og TV-Avisen. Mange vil huske ham fra den tid, hvor han var kollega med andre tv-koryfæer som for eksempel Jakob Nielsen, Uffe Ellemann-Jensen og Lasse Budtz.

Ole Andreasen nåede lige at få sat sig i chefredaktørstolen på Fyns Tidende, inden han i 1976 sagde ja til et job som informationschef i De Forenede Bryggerier.

år senere blev han tilknyttet koncernstaben i Carlsberg, og erhvervskarrieren hos den danske ølgigant stoppede først, da Ole Andreasen i 1999 blev valgt til medlem af EU-Parlamentet for Venstre på mærkesager som østudvidelsen i EU og afskaffelse af de fire danske forbehold.

To år tidligere var Ole Andreasen blevet medlem af Venstres hovedbestyrelse. Den politiske karriere begyndte dog allerede i 1978, hvor han blev valgt ind i kommunalbestyrelsen i Gentofte.

Her sad Ole Andreasen i en enkelt valgperiode. Også i EU-Parlamentet blev det kun til en enkelt periode 1999 til 2004 hvilket dog var planlagt på forhånd.

Ole Andreasen blev i 1969 gift med tv-producer og kunsthistoriker Anne-Lise Pragner.

Pensionistårene, der deles mellem huset i Hellerup og fritidshuset i Vestjylland, tilbringes med foredrag, og han bruges stadig som speaker, nu i forbindelse med indtaling af dokumentarfilm.