Musikglædens ambassadør

Michael Bojesen, chef for Copenhagen Opera Festival, vil bringe opera bredt ud uden at gå på kompromis med kvaliteten

Michael Bojesens liv har stået i musikkens tegn.
Michael Bojesens liv har stået i musikkens tegn. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Det er i år anden gang, at festivalchef Michael Bojesen, der i næste uge fylder 54 år, står i spidsen for den årlige operafestival Copenhagen Opera Festival, som han har haft ansvaret for siden 2012.

Hans liv har da også hele livet igennem stået i musikkens tegn både professionelt og privat. Han spiller selv flere instrumenter, og allerede som 16-årig vandt han medaljer for sit saxofonspil.

Efter at han fik studenterhuen i hus på musikgymnasiet Skt. Annæ Gymnasium i København, tog han en musikledereksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Som 24-årig fik han job på sit gamle gymnasium som adjunkt og lektor, og der var han indtil 2001, hvor han blev chefdirigent for DR Radiopigekoret. Forinden havde han opbygget stor erfaring i korledelse fra Sankt Annæ Gymnasium og fra Kammerkoret Camerata.

I sin tid som chefdirigent hos Danmarks Radio var Michael Bojesen dybt involveret i DR's arbejde med børn og unge inden for klassisk musik, og under hans ledelse fik afdelingen etableret en korskole og et ungdomskammerorkester.

Michael Bojesen har tæft for det folkelige og har i flere sammenhænge blandt andet optrådt sammen med den populære børnevært og forfatter Sigurd Barret og DR SymfoniOrkestret.

I 2008 var han initiativtager til ”Sangens år”, og samme år blev han af kirkeministeren udpeget til formand for en dommerkomité, der skulle udpege vinderne af en konkurrence, der havde til formål at skaffe nye og sangbare melodier til fem salmer.

Da han i 2011 stoppede som chefdirigent for DR Radiopigekoret, udtalte han, at det var hans plan fremover at ville beskæftige sig med at få glæden ved musikken, også den traditionelt lidt smallere af slagsen som den klassiske opera, ud til et bredere publikum. Foreløbig ser den plan ud til at lykkes med Copenhagen Opera Festival, hvor man regner med, at flere tusinde i løbet af festivalen vil komme til at opleve opera rundt omkring i København.

Michael Bojesen er gift med Sophie Bojesen. Sammen har de to børn, mens han også har en søn fra et tidligere ægteskab. Familien bor i Vanløse i København.