Sko-Flemming blev siddende på transportpinden

Flemming Hansen overlevede længe som transportminister på trods af togforsinkelser og en IC4-skandale. I morgen fylder han 75 år

Flemming Hansen var skotøjshandler, da han blev valgt ind i Folketinget i 1984 for De Konservative.
Flemming Hansen var skotøjshandler, da han blev valgt ind i Folketinget i 1984 for De Konservative. . Foto: Jacob Nielsen/Scanpix.

Før Flemming Hansen gik rundt på Christiansborgs gange både som konservativ ordfører og senere hen transportminister, var der noget andet, der optog ham. Nemlig sko.

I sine tidlige arbejdsår gav han den som chefkonsulent i Danmarks Skohandlerforening og senere som skohandler med forretninger i både Vejle, Fredericia og Horsens, før han valgte den politiske bane. I morgen fylder det tidligere folketingsmedlem 75 år.

Som handelsskoleelev og senere uddannet merkonom var fundamentet for en kommende erhvervsmand lagt i bedste konservative ånd.

Flemming Hansen blev valgt ind i Folketinget i 1984 og blev her kendt under navnet Sko-Flemming. Han var særligt aktiv som erhvervs-politisk ordfører, men han er nok bedst kendt som transportminister under Anders Fogh Rasmussens regering.

Ministertaburetten i Transportministeriet når sjældent at blive varm, før en ny minister sætter sig på den. Men den statistik gjorde Hansen op med, da han i hele fem år bar titlen som transportminister. Men det har ikke været uden udfordringer.

Femern-forbindelsen var en af de store sager, som lå på Hansens skrivebord. De hårde forhandlinger med Tyskland om en Femern-bro krævede sin mand, og han modtog især kritik for, at Danmark måtte løbe med den økonomiske risiko.

Derudover kan man ikke komme uden om togene. Her hørte Flemming Hansen især for gentagne togforsinkelser og en IC4-skandale, der spøgte oveni. Selv fremhæver han genopretningen af de 40 år gamle jernbaner, som en af de opgaver, han har været særlig stolt af.

I dag er han aktiv med bestyrelsesarbejde, som også fyldte en del, før han blev medlem af Folketinget.

Når den ikke står på arbejde, griber han golfkøllen og tager på plænen. Ofte sammen med sine to sønner og sin hustru, Birgit Schultz Hansen.