Journalist med verden som arbejdsplads

Karrieren som journalist har bragt ham vidt omkring, men den største bedrift er hans to sønner, siger han. I dag fylder Frank Esmann Jensen 75 år

Journalist Frank Esmann ved sit landsted på Møn. -
Journalist Frank Esmann ved sit landsted på Møn. - . Foto: Claus Bjørn Larsen/Scanpix.

Som 19-årig forlod Frank Esmann Jensen sin læreplads som tømrer. Han ville være journalist, lød beskeden til tømrermesteren, der også var hans far. Efterfølgende begyndte han sin journalistiske karriere på Lollands Tidende for mere end 50 år siden, mens han siden var rundt i store dele af verden med mere end 18 år som udenrigskorrespondent for forskellige danske medier.

Med en karriere, der tæller medier som Danmarks Radio, Kristeligt Dagblad, Ritzaus Bureau, Information, Berlingske Tidende og Weekendavisen, har Frank Esmann Jensen været godt rundt i manegen i det danske medielandskab.

Han har desuden skrevet flere bøger. Det gælder blandt andet bogen “Danske tilstande” om racisme og fremmedhad, der udkom i år 2000, og som han skrev med hustruen, Susanne Bernth.

I 2004 fik Frank Esmann Jensens omdømme dog ridser i lakken, da han blev beskyldt for at have plagieret amerikaneren Walter Isaacsons bog om den amerikanske udenrigsminister Henry Kissinger. Derfor blev Esmanns bog trukket tilbage, men han har hele tiden afvist, at han skulle have oversat dele af Isaacsons bog.

Trods en karriere som journalist, der har bragt ham langt, skal man ifølge Frank Esmann Jensen selv se et helt andet sted hen, hvis man skal finde hans største bedrift.

”At have avlet to sønner, som begge har de karakteregenskaber, jeg beundrer mest. Intet fylder mig med mere stolthed end at se dem udvikle sig - og et eller andet sted har jeg vel spillet en rolle,” sagde han blandt andet i et interview i 2009.

I samme ombæring fortalte han, at hans yndlingsbeskæftigelse er at skrive og holde af et andet menneske.

”Prioriteringen afhænger af, hvor god historien er,” lød det fra Frank Esmann Jensen.